Cilt Çatlakları

Cilt Çatlakları Geçer mi?

Cilt Çatlakları Geçer mi?

Çatlaklar birçok erkek ve kadın için büyümenin normal bir parçasıdır. Ergenlik, hamilelik veya hızlı kas veya kilo alımı ya da kaybı sırasında ortaya çıkabilirler.

Çatlakların kendi kendine kaybolması pek olası değildir. Ancak, görünümlerini azaltmanın yolları vardır.

Cilt Çatlakları Geçer mi?

Çatlaklardan (striae distensae olarak da adlandırılır) kurtulmak için birçok tedavi oluşturulmuş ve bunda başarılı olduğu söylenerek pazarlanmıştır. Bununla birlikte, çoğu durumda, çatlaklar hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmayabilir.

Dermatologlar veya plastik cerrahlar tarafından yapılan ve çatlakların görünümünü önemli ölçüde azaltabilen tedavi türleri vardır. Pahalı olma eğilimindedirler. Bu tedaviler şunları içerir:

  • Lazer tedavisi
  • Mikrodermabrazyon
  • Kozmetik Cerrahi

Çatlak Görünümü Azaltma

Çatlaklarınız varsa, yalnız değilsiniz. Çatlaklar her yaştan insan için çok yaygındır. Çatlaklarınız sizin için kozmetik bir sorunsa, onların görünümlerini iyileştirmenin yolları vardır.

Bronzlaştırıcı Kullanımı

Bronzlaştırıcılar, çatlaklarınızın rengini doldurmaya ve cildinizin geri kalanıyla aynı renge daha yakın görünmelerine yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, düzenli bronzlaşma cildinizin sağlığını olumsuz yönde de etkileyebilir.

Makyaj ile kapatma

Çatlaklarınızın bir kısmını bir gün veya bir geceliğine kapatmak istiyorsanız, cilt tonunuza uygun bir fondöten kullanmak çatlaklarınızı gizlemeye yardımcı olabilir.

Topikal krem ​​ve merhem kullanımı

Çatlak izlerini gidermeye yardımcı olduğunu iddia eden birçok topikal krem ​​vardır. Bu kremlerden de destek almak bir diğer seçenek olabilir.

Çatlak İzleri Nasıl Oluşur?

Çatlaklar, en sık biçimde hızlı büyüme ile doğal olarak oluşur. Cilt elastik olmasına rağmen, kısa bir süre içinde aşırı gerilirse sonuç genellikle çatlaklar olarak bilinen yara izlerini oluşturan iç yırtılmalardır.

Çatlak işaretleri aşağıdaki durumlarda yaygındır:

hızlı kilo alma verme

ergenlik

vücut geliştirme

birkaç haftadan fazla kortikosteroid kullanımı

gebelik

Cushing sendromu

Çatlaklar ilk ortaya çıktıklarında, bunlara stria rubra denir. Bu, çatlakların kırmızı ve gerilmiş döründüğü zamanlardır. Zaman içinde bu kırmızılık kaybolur ve çatlaklara stria albae adı verilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce