Sağlık

Dirseklerim Çok Ağrıyor Neden Olabilir? Nasıl Geçer?

Dirseklerim Çok Ağrıyor Neden Olabilir? Nasıl Geçer?

Dirsek ağrısının birkaç farklı nedeni olabilir. İşte yaygın olan bazı nedenler ve ağrıyı hafifletmek için alabileceğiniz önlemler:

Dirseklerim Çok Ağrıyor Neden Olabilir? Nasıl Geçer?

  1. Overuse (Aşırı Kullanım): Dirsekler, günlük aktivitelerde sürekli olarak kullanılan eklemlerdir. Aşırı kullanım veya tekrarlayan hareketler, dirseklerde ağrıya neden olabilir. Özellikle tekrarlayan zorlayıcı hareketler yapan kişilerde (örneğin, sporcular, işçiler), dirsek ağrısı yaygın olabilir. Aşırı kullanımın yol açtığı ağrıyı hafifletmek için, dinlenme, dirseği zorlamaktan kaçınma, buz uygulama ve dirsek destekleyici bant veya elastik bant kullanımı gibi tedbirler alabilirsiniz.
  2. Tendinit (Tendon İltihabı): Dirseklerde yer alan tendonlar (kasları kemiklere bağlayan bağlar), tekrarlayan hareketler veya aşırı kullanım sonucu iltihaplanabilir. Bu duruma “tendinit” denir. Dirsek tendiniti (epikondilit), dirsek dış kısmında ağrıya neden olurken, iç kısmında ağrıya neden olan duruma “golfçü dirseği” (medial epikondilit) denir. Tendiniti hafifletmek için, istirahat, buz uygulama, dirsek bantlama, fizik tedavi ve rehabilitasyon egzersizleri gibi tedaviler uygulanabilir. Şiddetli durumlarda, doktorunuz kortikosteroid enjeksiyonları veya cerrahi müdahale önerebilir.
  3. Romatoid Artrit: Romatoid artrit, bağışıklık sistemi tarafından vücuttaki eklemleri etkileyen bir otoimmün hastalıktır. Dirseklerde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtiler görülebilir. Romatoid artrit tedavisinde genellikle ilaçlar, fizik tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri kullanılır. Uygun tedavi için bir romatologa başvurmanız önemlidir.
  4. Bursit: Dirseklerdeki bursa adı verilen sıvı dolu kesecikler, sürtünmeyi azaltmak için eklemlerin etrafında bulunur. Bursit, bursaların iltihaplanması sonucu oluşur. Bursit durumunda, dinlenme, buz uygulama, bursayı koruyan dirsek destekleyici ekipman kullanma ve ilaç tedavisi gibi yöntemler ağrıyı hafifletebilir. Şiddetli durumlarda, bursanın boşaltılması gerekebilir.

Dirsek ağrısı uzun süre devam eder veya şiddetli ise, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Doktorunuz, durumu değerlendirecek ve uygun teşhis ve tedaviyi sağlayacaktır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce