Doğal Taş

Oniks Taşı Suya Gider mi? Özellikleri, Faydaları

Oniks taşı (Siyah Oniks); kaba dokusu ve dikey çizgileri ile karakterize edilen, değişen renkli ince taneli kuvars gruplarından oluşan bir silikat taşı olan Kalsedon grubuna aittir. Donuk bir parlaklığa ve mumsu dokuya sahip büyük, opak simsiyah bir kristal olarak görünür.

Doğal saf Siyah Oniks son derece nadirdir; anlamı kültürden kültüre farklılık gösterir, ancak uzun bir geçmişi vardır ve inanılmaz ruhsal ve iyileştirici yeteneklere sahip olduğuna inanılır.

Oniks Taşı Anlamı & Özellikleri

Black Onyx’in güç, koruma ve topraklama sağladığına inanılır, bu da onu mücevher ve tılsımlar için popüler bir seçim haline getirir. Aynı zamanda topraklama ve dengeden sorumlu olan kök çakra ile de ilişkilidir. Eski zamanlarda, Kara Oniks askerler tarafından savaşta korunma ve başarı için giyilirdi.

Kara Oniks’in iyileştirici özellikleri sayesinde keder ve depresyon gibi olumsuz duyguların üstesinden gelinebilir, bu da duygusal iyileşme sağlar, umut ve iyimserlik duyguları aşılar. Bu taşın sakinleştirici bir etkisi vardır, kötü duygu ve düşüncelerin salıverilmesine yardımcı olabilir.

Geçmişteki ilişkileri bırakmakta zorlanan ve geçmişte yaşamaya mahkûm olan bireyler için mükemmeldir. Değerli taşın olumsuz duygulardan kurtulmaya yardımcı olma yeteneği;  duygusal iyileşmede yardımcıdır.

Oniks Suya Girer mi? Nasıl Temizlenir?

Black Onyx’in düzenli olarak temizlenmesi ve şarj edilmesi çok önemlidir. Negatif enerji tarafından boğulmadığından emin olmak için taşı temiz tutmak gerekir. Taşın yumuşak bir bezle temizlenmesi en etkili tekniktir.

Taş gözenekli olduğundan ve kimyasalları emebileceğinden sabun veya temizlik maddeleri kullanmaktan kaçınmak önemlidir. Amonyak ve ultrasonik temizleyicilerden de taş birikmesine veya renk bozulmasına neden olabileceğinden kaçınılmalıdır.

Suda uzun süre bekletilmesi önerilmez ancak akan su altında arındırılması bir seçenek olabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

2 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

2 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

2 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

2 ay önce