A vitamini, birçok yaşlanma karşıtı serumda ve yüz yağında bulunur. Cilt bakım ürünlerinde oldukça popüler olsa da, ona “A vitamini” adı ile rastlamamış olabilirsiniz.
Retinol veya retinoidler, A vitamininin önceden oluşturulmuş veya aktif formudur ve ürünlerde de sıklıkla karşımıza bu formlarda çıkar.
Bununla birlikte, “retinoid” terimi A vitamininin üç farklı durumunu ifade eder: retinol , retinal (veya retinaldehit) ve retinoik asit.
Sonuç olarak, hepsi aynı türde cilt bakımı faydalarına sahiptir; Aradaki fark, etkili olmak için ciltte geçirdikleri veya geçirmeleri dönüşüm sürecinde ve dolayısıyla ne kadar güçlü olduklarındadır.
Genellikle reçeteli ve yoğun etkili ürünlerin içerdiği retinoik asit en güçlüsüdür, retinoller en zayıf olanlardır ve retinaldehit orta seviyededir.
Bir cilt bakımı bileşeni olarak A vitamini, bugün piyasadaki diğer tüm bileşenlerden daha kapsamlı bir şekilde incelenmiştir. Retinoidler ilk olarak 1943’te dermatolojide kullanılmıştır. Bu, A vitamininin uzun bir kanıtlanmış faydalar listesine sahip olduğu anlamına gelir:
A vitamini; eski cilt hücrelerinin dökülmesini destekler ve daha yeni, daha sağlıklı ve daha pürüzsüz hücrelerin yenilenmesini uyarır.
Cilt yüzeyinin hem tonunu (hiperpigmentasyonla mücadele etmek için) hem de dokusunu iyileştirerek bir eksfoliant görevi görür.
İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur ve aynı zamanda cildi iyileştirir. Ve kollajen ve elastin yıkımını en aza indirir.
A vitamini; epidermis (cildin üst tabakası) üzerinde çalışmanın yanı sıra, kollajen üretimini uyardığı daha derin katman olan dermiste de çalışması bakımından benzersizdir.
Akne tedavisinde retinoik asit formada reçete edilir. Yağ üretimini normalleştirmeye yardımcı olur ve peeling özellikleri ile tıkanmış gözenekleri önlemeye yardımcı olur.
A vitaminini “retinoidler” için şemsiye terim olarak kullanılır. Bu şemsiyenin altında, A vitamininin üç farklı versiyonu vardır. Retinal, retinoik asit ve üçünün en zayıfı olan retinol.
A vitamini tahriş edici olabilir, bu nedenle hassas cilde sahip olanlar için ölçülü kullanmayı düşünmek en iyisidir.
Düşük yüzdeli bir ürünle veya papatya, aloe veya yeşil çay özü gibi cildi besleyen bileşenlerle formüle edilmiş bir ürünle başlamanız en iyisi olabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…