Acı Badem Nasıl Tüketilir?
Acı badem bir badem türüdür. Yoğun tüketildiğinde zehirli olan amigdalin adı verilen zehirli bir kimyasal içerir.
Acı bademdeki amigdalin vücutta zehirli hidrosiyanik aside (HCN) dönüşür. Bu kimyasal sinir sistemini yavaşlatır ve ciddi solunum problemlerine yol açar.
Yaygın olarak tüketilen badem türü olan tatlı badem (Prunus dulcis) bu toksinleri içermez.
İnsanlar acı bademi sıklıkla işlenmiş halde yağ olarak çatlaklar ve diğer cilt durumları için kullanırlar.
Acı badem; tatlı badem ve kayısı çekirdeği ile sık karıştırılır. Ancak esasen üçü de tamamen farklıdır.
Bu bademlerin lezzetli olduğun söylemek güçtür ve gerçekten acıdır.
Tüketiminin asla 3- 4 adedi geçmemesi gereken acı bademlerin toksitisesinden belli oranda arındırmak mümkündür.
Bunun için bademlerin tüketilmeden önce kaynatılması veya pişirilmesi gerekir.
Acı badem, ham haliyle az miktarda prusik veya hidrosiyanik asit içerir. Hidrosiyanik asit, hidrojen siyanür ve suyun çözeltisidir.
Çiğ acı badem yemek, sinir sisteminizi güçlü bir şekilde etkileyerek nefes alma sorunlarına neden olabilir. Acıbadem, uygun dozda dikkatli tüketilmelidir. Günde 10’dan fazla acı badem yemek ölüme yol açabilir!
Bu nedenle acı badem tüketmeden önce bir doktor veya beslenme uzmanına danışmak daha doğru olacaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…