Açlık Otu ( Erkek Sinameki)
Sinameki otu, kara sinameki, erkek sinameki, senna ya da senna yaprağı olarak da bilinen açlık otu, adından da anlaşılacağı üzere zayıflamayı destekleyici etkilere sahiptir. Ayrıca kabızlık için de olumlu etkisi olan bu ota gelin biraz daha yakından bakalım!
Açlıkotu çayı hazırlamak pratik ve kolaydır.
Malzemeler:
1 su bardağı temiz içme suyu
8-10 adet açlık otu bitkisi
Suyu kaynatın ve bardak içine alın. İçerisine 8-10 adet kadar açlıkotunu atın ve 5 dakika kadar demlenmesi için bekleyin. 5 dakika sonra çayınızı süzün. Çayınız hazır, afiyet olsun! Bu çaydan günde 1-2 defa tüketilebilir.
Çay, günde 1-2 bardak olacak şekilde,1 hafta süre ile tüketilir. Aşırıya kaçılmamalıdır. 1 hafta kullandıktan sonra 1 hafta ara verilmelidir. Bitki uzmanları bu sürenin 10 günü aşmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Aşırı sinameki tüketimi ishale ve sağlık sorunlarına neden olabilir, bu unutulmamalıdır.
Yeni doğum yapanlar, emziren anneler, hamileler, ilaç kullananlar, kronik bir rahatsızlığı olanlar, bu otu kullanmadan önce muhakkak doktorlarına danışmalıdır.
Açlık otu kullananlar kısa sürede sonuç alabiliyorlar. En iyi sonucu alabilmek için tok değil aç karnına tüketilmesi öneriliyor. Sabah kahvaltıdan önce ya da yatmadan hemen önce 1 bardan açlıkotu çayı tüketilebilir.
online mağazamız üzerinden güvenle bu otu temin edebilirsiniz.
Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Sığla Yağı Yabani Kekik Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…