Sağlık

Adaçayı Gargarası Nasıl Hazırlanır? Nasıl Demlenir?

Adaçayı Gargarası

Antiseptik, antibakteriyel ve doğal antibiyotik etkilere sahip bitki adaçayı, gargara olarak kullanmak için en ideal bitkilerin başında gelir. Hızla etki gösterir ve hazırlaması kolaydır.

Adaçayı Gargarası Neye İyi Gelir?

Ağız, boğaz ve bademcik enfeksiyonları, yangılar, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, grip, bronşit, diş eti rahatsızlıkları ve öksürük gibi sorunlar için ada çayı gargarası taze taze evde hazırlanarak kullanılabilir.

“Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?”

Bu soru sizin de aklınızdaki soru ise, evde en basit ve pratik çözüm adaçayı gargarası hazırlamak olacaktır! Bunun için su ve adaçayı yeterli!

Adaçayı Gargarası Nasıl Demlenir?

  • Adaçayı gargarası hazırlamak, kolay ve zahmetsizdir. Fakat birkaç küçük ve önemli püf noktası vardır. Bunlardan ilki demleme için kaynar su kullanmamak gerektiğidir. Kaynar su adaçayının şifalı etkilerinin yok olmasına neden olur.

Onun yerine kaynama noktasına ulaşmamış, yani fokurdamaya henüz başlamamış 80 derece sıcaklıkta içme suyu tercih edilmelidir. Suyunuz ısınıp, buharlaşmaya başladığında, fokurdamadan hemen önce altını kapatırsanız ideal bir sıcaklığa ulaşmış olursunuz.

  • Bir diğer önemli nokta gargaranın günlük olarak taze taze hazırlanması ve kullanılmasıdır. Ada çayı gargarası buzdolabında saklansa dahi olumlu etkilerini kaybedecektir.
  • Adaçayı gargarası için taze ya da kurutulmuş adaçayı tercih edebilirsiniz.
  • Gargarayı hazırlarken içine tuz ilave etmek etkisini artırır, tuzun tamamen su içinde çözündüğünden emin olun.

Ada Çayı Gargarası Tarifi

Bu tarifi boğazınında hafif bir gıdıklanma ya da ağrı hissettiğinizde dahi günlük kullanabilirsiniz. Tamamen doğal ve yan etkisizdir. Yoğun kimyasal içeriğe sahip hazır ağız gargaralarına kıyasla çok daha uygun fiyatlı ve sağlıklı bir alternatiftir!

  • 4 5 dal kadar adaçayı (taze ya da kurutulmuş) Şimdi İncele
  • 1 su bardağı içme suyu (kaynama noktasına ulaşmamış sıcak su)

Hazırlanışı 

Adaçayı dallarının üzerine ısıttığınız suyu dökün ve ağzını kapatın.10 dakika kadar demlenmesini ve ılımasını bekleyin. Boğazını yakmayacak bir sıcaklığa ulaşmaştığında gargaranız kullanılabilir.

10 dakika sonunda dalları suyun içinden çıkarın, isteğe göre bir tutam tuz ilave edin ve karıştırın. İşte gargaranız hazır.

Adaçayı Gargarası Diş Eti Problemleri için

Bu gargarayı di eti problemleri için kullanacaksanız, dişlerinizi fırçaladıktan hemen sonra gargara yapmanız uygun olacaktır. Diş etlerinizi rahatlatacak, nefesinize ferahlık verecektir.

Şimdi Satın Al

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu 

 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce