Afrika Eriği Faydaları Neler? Pygeum Prostat için

Afrika eriği; afrika ağacı, afrika kirazı, prunus africana ya da pygeum olarak da bilinir. Sıklıkla üreme sorunlarında destek ürün olarak tercih edilir. Bu sorunlara prostat da dahildir.

Cinsel işlevleri destekleyen bu doğal ve zor bulunur doğal bitki ayrıca mesane, böbrek ve idrar problemlerini iyileştirmek konusunda da destek bir gıda takviyesi olarak tercih edilmektedir.

Afrika Eriği Nedir?

Afrika ve Güney Amerika kıtasına özgü, 4 mevsim yeşil yapraklı bir ağaçtır.

Latince ismi: Pygeum africanum

İltihaplar, prostat, idrar yolu ve mesane sorunları, böbrek hastalığı, ateş, sıtma, mide ağrıları gibi şikayetler için geleneksel olarak ve artık günümüzde gıda takviyesi formunda kullanıldığı bilinir.

Ağacın kabuk kısımları faydalı bileşikler açısından zengin özler barındırır. Takviye formlarda da bitkinin bu kısmı sıklıkla kullanılır.

Kabuk kısmı; ağacın türüne ve yaşına bağlı olarak kırmızı, kahverengi veya gri renkte olabilir. Kabuklar kendine has belirgin bir kokuya da sahiptir.

Pygeum Ne için Kullanılır?

Bitki kıymetli antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşikler içerir. Serbest radikal hasarını ve oksidatif stresi azaltır. Enfeksiyonları ve buna bağlı ağrıları azaltabilir. Hatta potansiyel olarak bazı kanser türlerini önlemeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir.

Afrika eriği ağacı özütünün prostat iltihabı ile ilişkili idrar ve mesane semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olduğunu gösteren çeşitli çalışmalar mevcuttur.

Afrika Eriği Ağacı Özütü Olası Yan Etkileri ve Zararları Neler?

Genel olarak, pygeumun çoğu yetişkin için güvenli olduğu ve toksik etkisi olmadığı uzmanlarca kabul edilmektedir.

Ancak nadiren de olsa kişilerde sindirim sorunları, mide bulantısı, kabızlık, ishal, mide ağrısı ve baş ağrısı gibi yan etkiler söz konusu olabilmektedir.

Bilinemeyen olası yan etkilerden kaçınmak adına hamile ve emziren kadınların kullanımı önerilmemektedir.

Pygeum takviye formda kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışınız.

Afrika Eriği Nerede Satılır?

Bu meyveyi taze ya da kurutulmuş biçimde henüz ülkemizde bulmak ve satın almak olası değildir. Ancak yurt dışından ithal edilen çeşitli gıda takviyesi formları online marketlerde ve eczanelerde bulunabilmektedir. Bu bitkisel takviyelerin hazırlanmasında sıklıkla bitkinin meyve kısımları değil aromatik gövde kısmı kullanılmaktadır.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Cilt Bakımı

Çinko Oksit Kremi Tarifi

Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…

1 hafta önce
  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

2 hafta önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

2 hafta önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

2 hafta önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

2 hafta önce
  • Tarif

Kav Mantarı Kremi Nasıl Yapılır?

Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…

2 hafta önce