Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Geçer?
Esasen ağda sivilcelere neden olmazken, ağda sonrası açık gözeneklere giren bakteriler buna neden olabilir. Ağdadan sonra küçük şişlikler, beyaz noktalar veya daha ziyade büyük lekeler gibi sivilcelerin çıkması yaygın bir durumdur.
Ağdadan sonra çıkan sivilceler sinir bozucu olabilir ancak kesinlikle önlenebilir! Ağda, birkaç nedenden dolayı tahrişe neden olabilir: ağda alerjisi, cilt hassasiyetii bunların başında gelir.
Ağda, kıl köklerini kökünden alır. Bu sadece bakterilerin kıl folikülüne girmesine izin vermekle kalmaz, aynı zamanda ağda travması iltihaplanmaya neden olabilir. Ek olarak, ağda yaptığınızda, yüzeydeki cildinizin bir kısmı soyulabilir, bu da gözeneklerinizin açıkta kaldığı anlamına gelir. Bu süre zarfında bölgeye dokunan her şey, yatıştırıcı maddeler dahil, sivilcelere neden olabilir.
Uygun hazırlık ve ağda sonrası bakım gibi basit şeyler, ağda sonrası sivileceleri en aza indirerek size temiz ve pürüzsüz bir cilt verebilir.
Ağda öncesi hazırlık aşamasında sivilceleri önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:
Ağda söz konusu olduğunda, en önemli şey çift daldırma yapmamaktır. Ağda kabınız olsa bile, aplikatörü yalnızca bir kez batırıp atmalısınız. Her seferinde yeni bir çubuk kullanmak, ürüne bakteri sokmamanızı sağlar. Profesyonellere giderseniz, salon veya spa’nın bu önlemi uygulaması daha da önemlidir.
Çay ağacı bazlı bir ağda kullanmak da sivilceleri önlemeye yardımcı olabilir. Çay ağacı sivilce ürünlerinde sıklıkla kullanılan antiseptik özelliklere sahiptir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…