AHA BHA Serum; son dönemin en popüler cilt ve güzellik ürünlerinin başında gelir.
Alfa hidroksi asitler (AHA’lar) ve beta hidroksi asitler(BHA’lar); her ikisi de cildin üst yüzeyinden ölü hücreleri çıkarmayı amaçlayan kimyasal eksfoliantlardır.
Bunun yanı sıra AHA’ların ve BHA’ların ince çizgi görünümünü azaltmak ve cilt dokusunu iyileştirmek gibi yaşlanma karşıtı etkileri olduğu da düşünülmektedir.
Ancak her iki bileşenin de cildi güneşe karşı daha duyarlı hale getirme potansiyeli de vardır.
AHA BHA’ları gelin daha yakından inceleyelim!
Öncelikle hangi ürünlerin bu bileşenleri içerip içermediği nasıl tespit edeceğimize bir göz atalım:
AHA’lar ürün içerik listelerinde şu isimlerle yer alabilir:
BHA’lar ürün içerik listelerinde şu isimlerle yer alabilir:
Her iki bileşeni de içeren cilt bakım ürünleri, cildi tahriş edebilir, kızarıklığa neden olabilir veya kullanmayı bıraktıktan sonra bir haftaya kadar güneş yanığı olma olasılığınızı artırabilir.
AHA’lar veya BHA’lar ile reçetesiz satılan bir ürünü denemeden önce bir dermatologla görüşmek iyi bir fikirdir.
Genel olarak, bir ürünün AHA konsantrasyonu %10 veya daha az ve BHA konsantrasyonu %1 ila %2 ise daha az riskli olarak kabul edilmektedir.
Serumun kurumasını beklemeden rutin cilt bakım ürünlerinizi kullanabilirsiniz.
Serum cildinizi Güneşin olumsuz etkilerine daha açık hale getirebileceği için sıklıkla güneş kremi serum sonrası kullanılması önerilir.
Ayrıca hyaluronik asit gibi nemlendirici ve besleyici içeriği sahip bir serum kullanmak da AHA BHA’nın kuruluk ve tahrişe neden olmasını engelleyici olacaktır.
Özellikle alfa hidroksi asit (AHA) yaz aylarında güneşin de etkisi ile tahriş edici etkisi artış göstereceğinden kullanımı çok önerilen bir ürün değildir. İlla ki az aylarında kullanımı sürdürülecekse mutlaka cildin korunması için güneş kremi ve nitelikli nemlendiriciler ile bir arada kullanılması önerilmektedir. Ayrıca mutlaka cilt direk güneş ışığından korunmalıdır.
Retinol ile AHA/BHA asitleri kesinlikle bir arada kullanılması önerilmez. Bu birlikte kullanım, aşırı cilt hassasiyetine, tahrişe ve kızarıklığa neden olabilir.
Bu sorunun basit cevabı evetti̇r. Ancak her iki üründen de yüksek verim alabilmek adına bu iki ürünün günün farklı saatlerinde kullanımı önerilmektedir.
Alpha Arbutin, daha iyi emilim için bir AHA ve BHA ile birlikte de kullanılabilir.
Yalnızca BHA içeren tonikler günlük kullanıma sıklıkla uygundur. Ancak ürün hem AHA hem BHA içeriyor ise günlük değil gün aşırı kullanımı sıklıkla önerilmektedir.
Ergenlik çağındakiler ve 20’li yaşlardakiler için birincil cilt bakımı endişelerinden ikisi aşırı yağ ve sivilcedir. Bu yaş gurubu için genellikle hem alfa hem de beta-hidroksi asitleri (AHA’lar ve BHA’lar) önerilmektedir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…