Ahududu yaprağı çayı, kırmızı ahududu meyvesinin yapraklarından taze ya da kurutulmuş biçimde hazırlanan bitkisel bir çaydır.
Meyve tatlımsı ve besleyicidir. Yabani bir tür olarak ülkemizde ve Avrupa ile Asya’nın çeşitli bölgelerinde doğal biçimde yetişir.
Bu yabani bitkinin tatlı meyveleri kadar yaprakları da şifalıdır. Yapraklar lezzetinden ziyade şifası nedeniyle kıymetlidir.
Bu yaprakların kullanımı özellikle hamilelik döneminde yaygındır. Kırmızı ahududu yaprağını, bu yapraklar ile hazırlanan kırmızı ahududu yaprağı çayını daha yakından inceleyelim!
Hem hamile hem de hamile olmayan kadın sağlığı üzerine çok sayıda olumlu etkiye sahiptir. Bu özelliği nedeni ile bitkinin diğer adı kadın otudur.
Pelvik bölgedeki kasları sıkılaştırmaya yardımcıdır. Ve bu kasların spazmlarının neden olduğu adet kramplarını azaltıcı etkisi vardır.
Kramp, kusma, bulantı ve ishal gibi adet öncesi PMS semptomlarını hafifletmeye yardımcıdır.
Yapraklar, vitamin ve mineral bakımından zengindir. B vitamini, C vitamini, potasyum, magnezyum, çinko, fosfor ve demir gibi mineralleri bünyesinde barındırır.
Dahası kırmızı ahududu yaprakları, kanserojenleri nötralize eden ve hatta kanser hücrelerinin kendi kendini yok etmesini sağlayan elajik asit içerir.
Şimdi Satın AlKırmızı ahududu yaprağı çayı genellikle gebeliğin 6. ayından itibaren kullanılan bir bitki çayıdır. Fakat bazı gebeler, ilk üç aydaki bulantı ve kusma şikayetleri için de ahududu yaprağı çayı kullanır.
Ahududu yaprağı çayı hamilelik boyunca uterüsü güçlendirmeyi, doğumdan sonra olabilecek aşırı kanamayı önlemeyi sağlar. Ve özellikle doğumu kolaylaştırmak ve doğum süresini kısaltmak üzerindeki olumlu etkisi ile öne çıkar.
Araştırmalar da hamilelik sürecinde ahududu yaprağı kullanımının doğum komplikasyonlarını azaltıcı olabileceğini göstermektedir.
Araştırmalara göre hamilelikte kırmızı ahududu yaprağı kullanmak için en uygun zaman gebeliğin 32. haftasıdır.
Günlük güvenli doz 2. 4 gr’dır. Ve bu oran çay olarak hesaplandığında günlük olarak en fazla 3 çay fincanına denk gelir.
Şimdi Satın AlÇoğu kişi için güvenli olan bu bitki, bazı kişilerde ishal yapıcıdır. Doğal bir müshil etkisi gösterebilecek olan ahududu yaprağının ayrıca idrara çıkmayı bir miktar arttırıcı etkisi de vardır.
Hamilelik boyunca lekelenme ya da Braxton Hicks kasılmaları yaşanması halinde kullanımına mutlaka son vermek gerekir.
Bu çayı kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…