Söğüt Kabuğu

Ak Söğüt Kabuğu Nasıl Kullanılır? Faydaları Neler?

Ak söğüt kabuğu yada beyaz söğüt kabuğu salisin adı verilendir kimyasalı içerir. Bu kimyasal ağacın çeşitli takviye formlarda ya da doğrudan tüketilmesinin ana sebebidir.

Latince ismi: Salix alba

Söğüt ağacının başka renklerde alt türleri de vardır. Ancak bilhassa tercih edilen beyaz renkli söğüt ağacının kabuk kısmıdır.

Kabukların içerdiği salisin; vücutta ağrı kesici ve ateş düşürücü etkilere sahip olabilmektedir.

Genellikle sırt ağrısı, osteoartrit, ateş, grip, kas ağrısı ve diğer birçok durum için ak söğüt kabuğunun kullanıldığı bilinir.

Sırt ve Bel Ağrısı için Ak Söğüt

Bitkinin kabuk kısımlarından elde edilen takviyeler ve bitkinin kabuk kısımları sırt ve bel ağrıları için yaygın kullanılır. Bu amaçla bitki dahili olarak ağız yoluyla alınır.

Etkilerinin ilk bir haftalık sürede görüldüğü bilinir. Bel ve sırt ağrıları konusundaki etkiler çeşitli bilimsel veriler ile de desteklenmektedir.

  • Bu ve benzeri ağrı azaltıcı amaçlarla 3 aylık kullanımları genel olarak güvenli kabul edilmektedir. Bundan daha uzun sürelerde kesintisiz kullanım ise önerilmemektedir.

Ak Söğüt Kabuğu İltihap için Etkili mi?

Kabukların iltihabı azaltıcı etkileri sebebi ile çiğnenmesi Hipokrat dönemine dek uzanır. İçeriğindeki zengin bileşikler ile iltihabı kurutabileceği ve iltihap temelli şikayetleri hafifletebileceği düşünülmektedir.

Yan Etkileri Neler?

Olası yan etkileri arasında kusma, ishal ve midede yanma ile ekşime yer alır.

Aspirin alerjisi olan kişilerin ise kullanımı önerilmeyen bir bitkidir. Alerjik bünyelerde kaşıntı, kızarıklık gibi alerjik reaksiyonlar yaygındır.

Ak Söğüt Nasıl Kullanılır?

Genellikle kabuklar küçük parçalara bölündükten sora çay olarak demlenir ve ılık olarak içilir.

Kabuklar öğütülerek de daha pratik bir biçimde kullanılabilir.

Aksöğüt tozu ile sirkeyi bir araya getirip kuvvetli bir etkiye sahip tentürler hazırlamak da olasıdır.

İçeriğinde Neler Var?

Apigenin, beta-karoten, lignin, salisin, salisilik asit, tanen, kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum, çinko, B vitaminleri ve C vitamini ak söğüt kabuğunun bünyesinde gizlidir.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

9 saat önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

1 gün önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

4 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

4 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce