Cilt Bakımı

Akırı Karha Kremi Nasıl Yapılır? Faydaları

Akırı Karha; üdül kahr, akarkara, akırı kahra, ödül kahır gibi çok çeşitli isim ile bilinir. Papatyagiller ailesinden bir bitkidir, bitkinin özellikle odunsu kök kısımları kullanılır.

Bitkinin kök kısımları hem dahili hem de harici amaçla kullanılır.

Kökler demlenerek içilir. Genellikle balla tatlandırılır. Öksürük, balgam, soğuk algınlığı gibi şikayetleri için bu biçimde tercih edilir.

Ayurveda’da beyin toniği olmasının yanı sıra erkekler için afrodizyak bir bitkidir.

Bazı nöro protektif etkilere sahip olduğu, testosteronu artıran bir bitki olduğu düşünülmektedir.

Ayrıca cilt güzelliği üzerindeki etkileri ile de adından çok söz ettirir. Bu bitkiden hazırlanan akırı kahra kremi “çirkini güzelleştiren” olarak bilinir.

Akırı Karha Kremi Nasıl Yapılır? Akırı Karha Yağı Nasıl Yapılır?

Bu kremi elde etmek için ince bitkinin kök kısımları ile yağı hazırlanır. Yağı hazırlamak için ise kökler kaliteli bir zeytinyağı içinde bekletilerek elde edilir. Kökler bütün halde ya toz halde kullanılabilir. Yağ köklerin tamamını kaplayacak miktarda olmalıdır. Cam bir kavanozda bir araya getirilen yağ ve kökler yarı gölge bir yerde 20 güne kadar dinlendirilmelidir.

Yağı elde etmek için yağ, akırı kahra bitkisi ve suyun bir araya getirildiği bir yöntem daha vardır. Bu yöntemde tüm malzemeler ocak üzerinde suyun tamamı buharlaşana kadar pişirilir.

Ancak bu yöntem suyun tamamının yağdan buharlaşarak arındırılmasının çok güç olacağı ve sonrasında kalan suyun küflenmeye neden olacağından önerilmemektedir.

Yağ daha sonra Shea yağı, hindistan ceviz yağı, saf bal mumu, mavi anemon yağı, üzüm çekirdeği yağı, hint yağı, günlük yağı gibi çok çeşitli cilt besleyici doğal malzeme ile bir araya getirilir.

Elde edilen krem cilde günlük olarak uygulanabilir. Ayrıca masaj yaparak eklemlere de uygulanabilir. Romatizmal eklem ağrılarını hafifletici bir etkisi de vardır.

Ahıkı Karha Kremi Cilde Faydaları Nelerdir?

Bu krem cilde derinlemesine bakım sunar. Daha parlak ve canlı bir cilt vadeder.

Ayrıca güneşe ve yaa bağlı lekelerden de kurtulmaya yardımcı olabilir.

Kırışıklık görünümünü toparlamaya yardımcı olur ve yeni kırılıklıkların oluşmasını geciktirir.

Kuru ciltler için derinlemesine nemlendirici bir etki sunar.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce