Akneli Ciltlere Uygun Olmayan Cilt Bakım Ürünleri
Gözenekleri tıkayan bileşenler, tipik olarak akneli ciltlere uygun değildir. Bu tür bileşeneler, cildin üstüne otururlar ve özellikle yağlı bir cilde sahip olanlarda, yağı hapseden bir mühür gibi çalışırlar.
Ayrıca, bazı gözenek tıkayıcı bileşenler, cilde daha fazla yağ ekleyerek hücrelerin birbirine yapışmasına neden olurlar.
Artık komedojenik bileşenlerin sivilcelerinizi neden artırabileceğini anladığımıza göre, hangi ürünleri bunu yapabileceğine bir göz atalım:
Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı; çeşitli sağlık yararlarına sahip olsa da, özellikle yüze uygulandığında oldukça komedojeniktir. Cildin içine kolayca emilmediği için, bakterileri ve ölü deri hücrelerini yakalayabilir, bu da onu akneye yatkın olanlar için zararlı hale getirir.
Kakao yağı
Genel bir kural olarak, bir yağ asidi olan yüksek konsantrasyonlarda oleik asit içeren bileşenlerin daha komedojenik olma eğiliminde olduğunu kabul edilir.
Kakao yağı, oleik asit açısından çok yüksek olduğu için sorunlara neden olabilir. Aynı derecede nemlendirici özelliği olan ancak gözenekleri tıkamayan bir alternatif arıyorsanız, karite yağını deneyebilirsiniz.
Keten tohumu yağı
Bu yağın komedojenitesinden yüksek konsantrasyonda oleik asit sorumludur.
Vazelin
Yaygın olarak Vazelin olarak bilinen bileşen, sivilcelerle mücadele ediyorsanız kesinlikle atlamak isteyeceğiniz bir bileşendir.
Çok kalın dokusu ile özellikle yağlı ciltelerde, yağ ve ölü hücre birikmesine yol açabilir ve bu da sonunda sivilceye dönüşebilir.
Marula yağı
Bu yağ; komedojenite ölçeğinde yaklaşık üç veya dört sırada yer alır, yani akne eğilimli cilde sahip olanlar için uygun değildir.
Marula yağı yerine skualen yağlı ciltler için daha uygun bir alternatif sunar.
Tipik olarak zeytinden elde edilir, cildi yoğun bir şekilde besler ve biyomimetiktir, yani cildinizin doğal yağlarına benzer şekilde davranır ve gözenekleri tıkamaz.
Lanolin
Bu, dermal tabaka üzerinde bir film oluşturan, gözeneklerdeki ölü deri hücrelerini, bakterileri ve yağı hapseden; akneyi kötüleştirebilen başka bir tıkayıcı bileşendir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…