Alıç yaprağı faydalarından, kimlerin kullanmaması gerektiğinden bahsedeceğiz. Nasıl kullanılır, çay olarak demlenir mi, göz atacağız!
Alıç ağacı, Ege ve Akdeniz ikliminde, sıcak bölgelerde kendiliğinden yetişen yabani, bodur bir ağaçtır. Bu yabani bitkinin hem meyvesi, hem yaprakları, hem de çiçekleri kullanılır.
Meyvesi taze halde, ağzı hafifçe buran, tatlı ekşi bir lezzettedir, alıç meyvesi sarı ya da kırmızı renkte olabilir. Sarı rengi Ege bölgesi’nde daha yaygındır. Sarı alıç faydaları da daha yoğundur.
Alıç yaprağının bağımlıklık yapıcı etkisi yoktur, uyku açıcı değildir. Vücutta toksik etki yapmaz. Bu özellikleri ile aşırıya kaçmadan günlük kullanıma uygundur.
Alıç yaprağı genellikle çay olarak demlenir ve o şekilde tüketilir. Alıç çayını, yaprak çiçek karışık şekilde de hazırlayabilirsiniz.
Alıç çayı için tepeleme 1 tatlı kaşığı alıç yeterlidir. Sıcak su içine yapraklar ve istenirse çiçekler atılır. Demlenmesi için 5 dakika kadar beklenir.
Günlük olarak 2 çay fincanı alıç çayı içilebilir.
Şimdi Satın AlAlıç yaprağının kabızlık yapıcı etkisi vardır. Bu özelliği nedeniyle, hali hazırda kabızlıktan muzdarip olan kişilerin kullanımı önerilmez.
Hamile ve emziren kadınların alıç kullanımı hakkında yeterli araştırma olmadığı için bu süreçlerde alıç kullanılması önerilmez.
Metabolizma hızlandırıcı ve ödem atıcı etkisi vardır. Zayıflatıcı etkisinden üst düzeyde faydalanmak isteniyorsa, bitkinin çiçek, meyve ve yaprak kısımları genellikle bir arada kullanılır. Bir arada demlenir ve ılık çay olarak tüketilir.
Alıç yaprağı çayı kullanıcı yorumları genellikle oldukça olumludur.
Şimdi Satın AlBu özel bitkinin elbette sirkesi de yapılır. Sirke için meyveler kullanılır. Meyveler mutlaka taze olmalıdır. Evde hazırlayacağınız alıç sirkesi çok kıymetlidir.
Alıç sirkesi kullanımı çok çeşitlidir. Bu sirke, cilt bakımında dahi kullanılabilir. Özellikle bölgesel kaşıntılarda, döküntülerde harici kullanımı yaygındır, etkilidir.
Sabahları aç karnına içme suyuna birkaç damla damlatılarak da kullanıldığı bilinmektedir. Alıç sirkeli su kolestrol düşürücü etkisi ile bilinir. Ayırıca cinsel gücü ve isteği arttırır etkisi de vardır.
Şimdi Satın AlBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…