Sağlık

Alkol Denat Cilde Zararlı mı?

Alcohol denat nedir?

Alkol denat (alcohol denat); denatüre alkol olarak da bilinen herhangi bir tür denatüran içeren ve ürünün yutulamaması için için onu dayanılmaz hale getiren bir alkoldür.

Alkol denat içilmez olmakla birlikte, çeşitli formülasyon faydaları göz önüne alındığında, kozmetikten temizlik ürünlerine kadar çeşitli ürünlerin formüle edilmesi için tercih edilen bir bileşendir.

Alkol denatın ciltteki doğal yağları çeken uçucu bir alkol olmasına rağmen, aslında tahriş edici olmayan ve cilt için meşru faydaları olan yağlı alkollerden çok farklı olduğunu not etmek önemlidir.

Örneğin, stearil alkol nemi tutan bir yumuşatıcıdır, propilen glikol ise suyu cilde çeken bir nemlendiricidir. Bir ürünün içinde alkol olması, ondan tamamen kaçınmanız gerektiği anlamına gelmez. Yine de alkol denat, genel olarak kaçınılması gereken bir alkoldür.

Alcohol denat nedir? Alcohol Denat Zararları Neler?

Bahsedildiği gibi, belirgin cilt kuruluğu bu bileşenin önemli bir yan etkisidir.

Alkol denatın doğal yağları cildinizden ayırarak cilt bariyerini bozduğunu bilinen bir gerçektir. Bu sadece cildin daha nemsiz kalacağı anlamına gelmez, aynı zamanda daha fazla tahriş edici maddenin nüfuz ederek potansiyel olarak kızarıklık ve hassasiyet olasılığını artırabileceği anlamına gelir.

Cildin bu aşırı kurumayı telafi etmek için daha fazla yağ üretmesi, bunun da daha fazla akneye yol açabileceği bir geri tepme tipi etkiyi de beraberinde getirebilir.

Alkol Denatının Cilt için Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinin formülasyonunda yardımcı olur. Uzmanlara göre ürünlerin kolay yayılmasına ve çabuk emilmesine yardımcı olur ve ürünler için koruyucu görevi görür.

Buna karşın bu alkol, ciltteki yağları uzaklaştırdığı için en son raddede cilt için faydalarından söz etmek mantıklı değildir.

Alkol Denat Cilt için Güvenli midir?

Kozmetikler için kullanılan miktarda toksik olmasa da yoğun kullanım aşırı derecede kurumaya ve cilt bariyerinde tahrişe neden olabilir.

Çok fazla alkol denat kullanmaktan nasıl kaçınırız?

Bu konuda en iyi yöntem ürüne etiketlerine daha fazla dikkat etmektir.

Listelenen içerik listesinde alkol denatı görmüyorsanız, “özel olarak denatüre edilmiş alkol” anlamına gelen SD alkolü de kontrol etmeniz önerilir.

Listede ne kadar yukarıda görünürse, formülde o kadar çok miktarda bulunur ve söz konusu ürünün o kadar fazla cilt kurutucu etkisi olacaktır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Cilt Bakımı

Çinko Oksit Kremi Tarifi

Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…

3 gün önce
  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

1 hafta önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

1 hafta önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

1 hafta önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

1 hafta önce
  • Tarif

Kav Mantarı Kremi Nasıl Yapılır?

Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…

1 hafta önce