Amarant, bitkisel proteince zengin alternatif bir tahıldır. Amarant rengi sarımsıdır, küçük tanelidir.
Çok çeşitli tarif içinde kullanılabilir yapıda, bizim mutfaklarımıza ise yeni yeni katılan bu özel tahılı gelin daha yakından tanıyalım.
Amaranth tohumları, çoğu bakliyatın aksine lizin ve metiyonin isimli iki önemli amino asit kaynağı bakımından zengindir.
Yoğun biçimde demir, kalsiyum ve B vitamini içerir.
Ve amarant buğdayın tam 3 katı kadar lif içeriğine sahiptir! Bünyesinde çoğu tahıldan çok daha fazla oranda protein barındırır.
Şimdi Satın AlHayır, amarant tamamen glutensiz bir tahıldır ve bu yönüyle çölyak hastalarının da kullanımına uygun besleyici ve lezzetli bir alternatif olmayı başarır.
Amarantın kökeni esasen Güney Amerika’ya ve Meksika’ya dayanır. Uzun boylu, solmayan pembe çiçek açan bir tür bitkinin tohumları olarak karşımıza çıkar.
Amarant tıpkı mısır gibi patlatılabilir. Tek başına kullanılabileceği gibi diğer tahıllar ile bir arada da tariflerde yaygın kullanılır. Diğer tahıllara uyumlu bir lezzete sahiptir.
Sağlıklı atıştırmalık barlara, fit kurabiye tariflerine özellikle çok yakışır.
Peki bu yeni yeni aşina olduğumuz tahılın tadı nasıl? Chia tohumu, kinoa gibi alternatif tatlara aşina olanlar muhtemelen amaranth tohumlarını da keyifle tüketecektir.
Tohumlar genel olarak cevizi anımsatan bir tada sahiptir.
Kahvaltıda, öğle yemeğinde ya da akşam yemeğinde farklı tarifler içinde kullanılabilir bir tat olarak düşünülür.
Şimdi Satın AlGelelim amarantı nasıl pişeceğimize ve nasıl tüketebileceğimize.
Amarantı çok çeşitli tariflerde kullanmak mümkün. Gelin önce aşina olduğumuz bir tarif ile başlayalım!
Tıpkı hepimizin evlerinde yapılan bulgur ya da pirinç pilavı gibi amarant taneleri ile de pilav yapmak mümkündür.
Bu pilav için ölçü: 1’e 3’ şeklindedir.
Yani 1 bardak amaranth tohumu için 3 bardak su kullanılmalıdır.
Bu farklı ölçü dışında tarif neredeyse pirinç pilavı ile aynı gibidir.
Amaranthın pişme süresi pirinçten birazcık daha uzun olabilir. Genellikle bu süre 25-30 dakika kadar sürer.
Tohumlar, hurma ve kaju ile bir araya getirilip sağlıklı atıştırmalıklar hazırlanabilir.
Doğrudan kilo kaybına etkisi olmada amaranth diyet menülerine girmeyi başaran bir tahıldır. Tok tutucu etkisi, düşük nişasta içeriği ile öne çıkar.
Bu tohumlar sadece yemek tariflerinde kullanılmaz. Diğer tahılların aksine bitki çayı olarak demlenerek tüketime uygun yapıdadır!
Web sitemizden güvenle temin edebileceğiniz tohumların fiyat bilgisi için tıklayınız.
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…