Amino asit; proteinleri oluşturan yapı taşlarıdır. 20 farklı amino asit vardır, bunlardan 11’i ‘önemsiz’ olarak kabul edilir ve dokuzu ‘temel’ olarak kabul edilir.
Ancak hepsi vücudun hayatta kalması için hayati öneme sahiptir. Gerekli olmayan, vücudun bunları kendi başına yapabileceği anlamına gelir.
Temel amino asitler diyet yoluyla elde edilmelidir (vücut bunları kendi başına yapamaz). Başka bir deyişle: amino asitler vücudumuzun çalışmasını sağlayan hayati bileşenlerdir, bu nedenle cilt seviyesinde meydana gelen herhangi bir şeyde de hayati öneme sahip olmaları mantıklıdır.
• Cildi nemlendirin
• Su tutmayı artırın
• Antioksidanlarla cildi korur.
• İltihabı azaltır.
• Kollajen oluşturun.
• Diğer ürünlerin daha iyi emilmesini ve çalışmasını destekler.
• Hücresel onarımı destekler. ve ince çizgilerin görünümünü azaltır.
Amino asitlerin bir grup olarak bilinen bir yan etkisi yoktur, ancak her zaman olduğu gibi günlük cilt bakım rutininize yeni bir ürün eklerken dikkatli olmanız önerilir.
Kişinin cilt kimyası nedeniyle tahriş her zaman bir olasılıktır. Herhangi bir endişe varsa ürünü kullanmadan önce bir yama testi yapmak en iyisidir. Genel olarak, amino asitler çoğu cilt tipi için iyi çalışır.
Amino asitlerin faydalarından yararlanmanın en kolay yolu diyettir. Temel amino asitleri içeren diyet kaynakları vazgeçilmezdir.
Dokuz temel amino asit tam proteinlerde bulunur. Tam protein örnekleri et, kümes hayvanları, balık, yumurta ve süt ürünleridir.
Vegan diyetini uygulayan kişiler için temel protein seçenekleri arasında kinoa, karabuğday ve soya fasulyesi bulunur.
Ancak amino asitleri cilt rutininizde kullanmanın size ekstra destek sağladığı da bir gerçektir. Ve bilimsel olarak da desteklenir.
Amino asitler, kollajen rejenerasyonuna yardımcı olmak için bir cilt bakım rejiminde harikadır. İçerik, en çok yüz kremlerinde, özellikle göz çevresi gibi hassas bölgeler için olanlarda bulunur.
Bunları cilt bakımı rutininize dahil etmek isterseniz, bir nemlendirici veya göz kremi ile başlamak akıllıcadır.
Özellikle cilt bakımı için amino asitler ararken, bakmak isteyebileceğiniz asitlerden bazıları (topikal olarak en iyi işe yaradığı iddia edilenler) arginin, lizin, histidin, glisin ve lösindir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…