Aniracetam (anirasetam); N-anisoyl-2-pyrrolidinone, rasetam ailesinin bir parçasıdır ve nootropik bir ilaçtır, yani aşağıdakileri iyileştirdiğine inanılmaktadır:
Nootropiklere genellikle “akıllı ilaçlar” denir ve bazı sağlıklı insanlar bunları beyin güçlendirici olarak kullanır. Çoğu sağlık uzmanı bunun için yeterli desteğin olmadığına dikkat çeker.
Aniracetam 1970’lerden beri popülerdir. AMPA reseptörü adı verilen bir beyin hücresinin (nöron) parçası üzerinde çalışır. AMPA, alfa-amino-3-hidroksi-5-metil-4-izoksazol propiyonik asit anlamına gelir.
AMPA reseptörleri, sinyallerin nöronlar arasında hızla hareket etmesine yardımcı olur. Reseptörleri uyararak, hafızayı, konsantrasyonu ve uyanıklığı geliştirebilir.
Bazı üreticiler aniracetam’ın şunları tedavi edebileceğini öne sürer:
Ancak bu iddialar araştırmalarla desteklenmemektedir.
Araştırmalar, aniracetamın, her ikisinin de ruh halini yükselteme etkisine katkıda bulunabilecek olan dopamin üretimini ve glutamat aktivitesini uyardığını göstermektedir.
Aniracetamın uzun vadeli güvenliği hakkında çok az şey bilinmektedir. Çalışmalar, bir yıla kadar iyi tolere edildiğini gösterir.
Yan etkiler hafiftir ve şunları içerir:
Ayrıca anirasetam bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Çoğu durumda, diğer ilacın etkilerini artırır.
Aniracetam genellikle 750 miligramlık (mg) bir kapsül olarak, toz halinde veya “beyin güçlendirici” çoklu takviyelerin bir parçası olarak satılır. Klinik çalışmalar, kayda değer bir yan etki olmaksızın günde 1.500 mg’a kadar kullanımdan söz etmektedir.
Bir takviyenin etiketinde önerilen dozu asla aşmamak gerekir. Bu, yan etki riskini artırabilir ve daha yüksek dozlar genellikle daha fazla fayda anlamına gelmez.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…