Ardıç katranı Sabunu Faydaları Nelerdir?
Ardıç katranı, ciltteki çeşitli problemleri hafifletmek için kullanılan doğal bir bileşendir. Sabunun içerisindeki ardıç katranı, özellikle sedef hastalığı, egzama, mantar enfeksiyonları gibi cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılır.
Ardıç katranı sabunu aynı zamanda anti-bakteriyel özelliklere de sahiptir ve ciltteki bakterileri azaltmaya yardımcı olabilir. Bu sabunun diğer faydaları arasında cildi nemlendirme, tahrişleri azaltma ve cildin daha genç görünmesini sağlama gibi özellikler de yer alır.
Ardıç katranı sabunu; uzun yıllardır cilt hastalıklarının destek tedavisinde kullanılmaktadır.
Egzama, sedef, mantar, uyuz ve gül hastalığı gibi cilt hastalıklarında yaygın tercih edildiği bilinir. Doğal antiseptik özelliği sayesinde ayaktaki mikrop ve bakterileri yok ederek ayak kokusunu giderici özelliği de vardır. Ayak mantarı sorununa karşı etkilidir.
Sedef hastalığına ve saç derisindeki yaralara iyi gelir.
Şimdi Satın AlSaç derisi hücrelerinin güçlenmesinde ve saçların hızlı uzamasında oldukça etkilidir. Saç derisindeki döküntüleri azaltır. Bu nedenle sıklıkla hem cilt hem de saç için kullanılır.
Kaşıntı ve ciltte şişlik gibi cilt sorunlarına yol açan ürtiker hastalığına karşı etkili olduğu düşünülmektedir. Böceklerin neden olduğu kızarıklık ve kaşıntıyı hızlı biçimde azaltabilir.
Gözenekleri sıkılaştırarak gözeneklerin mikrop, bakteri tarafından işgal edilmesini, sivilce ve siyah noktaların oluşmasını engeller. Ciltte biriken ölü hücreleri uzaklaştırır ve pürüzsüz bir cilt görünümünü destekler.
Ardıç katranı sabununun saça birçok faydası vardır. Bunlar arasında şunlar yer alır:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…