Aromaterapi Çocuklar için Güvenli mi?

Aromaterapi Çocuklar için Güvenli mi?

Aromaterapi; sağlığı ve esenliği artırmak, ruh halinizi yükseltmek veya kendinizi daha iyi hissettirmek için kokulu esansiyel yağların kullanılmasıdır. Bu geleneksel tıbbı tamamlayıcı uygulama çocuklara da fayda sağlayabilir.

Güvenli bir şekilde kullanıldığında, aromaterapi çocukların (ve yetişkinlerin) daha sakin hissetmelerine ve daha iyi uyumalarına yardımcı olabilir. Ayrıca mide bulantısı, rahatsız hissetme ve ağrı algısını azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak yanlış kullanıldığında aromaterapinin esansiyel yağları zararlı ve hatta tehlikeli olabilir!

Yani aromaterapi, özellikle gergin bir çocuğu sakinleştirmede inanılmaz derecede yardımcı olabilir. Ancak esansiyel yağların kullanımındaki artışla birlikte, dikkatsiz uygulamalardan kaynaklanan zehirlenme, cilt yaralanmaları ve diğer sağlık sorunlarında artış meydana gelebilir!

Aromaterapinin Çocuklar için Güvenli Kullanımı

  • Aromaterapi kullanımını 3 yaşın üzerindeki çocuklarla sınırlandırmalıdır.
  • Yalnızca üzerinde çalışılmış ve 3 yaşın üzerindeki çocuklar için güvenli ve etkili olduğu bulunan esansiyel yağlar kullanılmalıdır. Bunlar arasında lavanta, nane, tatlı portakal veya mandalina gibi narenciye yağları ve zencefil yağı bulunur.
  • Uçucu yağlar her zaman küçük çocukların erişemeyeceği güvenli bir yerde saklanmalıdır.

Çocuklarda Kaçınılması Gereken Aromaterapi Uygulamaları

Uçucu yağlar, bitkilerden elde edilen oldukça konsantre özlerdir. Yutulması halinde toksik olabilir ve doğrudan cilde uygulandığında tahrişe veya yanıklara neden olabilir:

  • Seyreltilmiş formda bile olsa aromaterapi yağlarını asla yutmayın.
  • Saf yağları asla doğrudan cilde uygulamayın.
  • Kokuyu bir odaya uzun süre dağıtan su bazlı difüzörlerin kullanımından kaçının.
  • Yağın kokusunu havaya yaymak için asla DOĞRUDAN ısı kullanmayın. Uçucu yağlar yanıcıdır.

Bunlara ek olarak;

  • Rahatlatıcı bir aromaterapi banyosu harika bir şekilde rahatlatıcı olabilir, ancak uçucu yağlar önce başka bir madde ile karıştırılmalıdır. Saf halde banyoya konulduğunda yağlar suyun yüzeyinde kalır ve çocuğun cildini ve gözlerini tahriş edebilir. Birkaç damla uçucu yağı bir çorba kaşığı süt veya kabartma tozu ile iyice karıştırın ve bu karışımı banyo suyuna ekleyin.
  • Bir aromaterapi masajı da rahatlatıcı olabilir, ancak yine yağın önce seyreltilmesi gerekir. Sakinleştirici bir aromaterapi masajı için, bir ons kokusuz losyona veya jojoba, badem veya zeytinyağı gibi bitkisel bazlı yağa bir veya iki damla esansiyel yağ ekleyin.

Özeyle aromaterapi, çocuklar ve yetişkinler için harika bir şekilde faydalı olabilir.Dikkatli kullanıldığında, bir ailenin stres yönetimi araçlarına eğlenceli bir katkı sağlayabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

2 gün önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

2 gün önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

4 gün önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

4 gün önce
  • Tarif

Kav Mantarı Kremi Nasıl Yapılır?

Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…

5 gün önce
  • Sağlık

Çemen Otu ve Şeker Hastalığı İlişkisi

Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…

1 hafta önce