Aromaterapi geçmişi çok eskilere dayanan bir uygulamadır. Fizyolojik, duygusal, psikolojik ve bilişsel fayda sağlamayı amaçlayan bir sistemdir.
Aromaterapi en basit anlatımı ile bir kişinin sağlık, duygu ve enerji düzeylerini iyileştirmek için esansiyel yağların ve diğer bitki özlerinin terapötik kullanımına başvurmasıdır.
Basit bir kokunun nasıl bir rahatsızlığı iyileştirebileceği ve stresi nasıl azaltabileceği konusunda araştırmalar günümüzde de devam etmektedir.
Fazlasıyla olumlu kullanıcı deneyimleri ise uygulamaların günde güne daha çok kişi tarafından tercih edilmesini sağlamaktadır.
Aromaterapi sırasında kullanılan ürünler, yağlar çeşitli kaynaklardan elde edilebilir. Yağlar bitkinin çiçeklerinden, köklerinden, yapraklarından, kabuğundan, gövdesinden veya tohumlarından elde edilebilir.
Buhar damıtma, bitkilerden uçucu yağları çıkarmak ve izole etmek için kullanılan en popüler yöntemlerden biridir.
Buhar, bitki materyalinin kararsız bileşiklerini buharlaştırır ve bunlar daha sonra bir yoğuşturma ve toplama sürecinden geçer.
Bildiğimiz yemeklik yağın aksine, uçucu yağlar ısıtıldıklarında buharlaşırlar. Bu yağların aromaterapide ve diğer tıbbi kullanımlarda etkili olmalarını sağlayan şey de tam olarak budur. En son ekstraksiyon yöntemi, soğuk preslemeyi içerir ve özellikle meyve kabuklarına uygulanır.
Şifalı bitkilerden çıkarılan yağların sağlık açısından birçok faydası vardır ve yüzyıllardır rahatsızlıkları iyileştirmek için kullanılmıştır. Aromaterapi birçok farklı şekilde deneyimlenebilir, en popüleri esansiyel yağların solunmasıdır. Yağlar; masaj için de kullanılabilir veya uçucu yağ buhurdanlık yoluyla solunabilir.
Aromaterapi uygulamaları için hangi yolu seçerseniz seçin, onları koklamak ortak bir aktivite olmaya devam eder.
Uçucu yağlar en yaygın biçimde stres giderici özelliğinden dolayı kullanılmaktadır .
Mevcut iş yükü ve yoğun programlar, stresin en önemli nedenleri olarak görülür. Yoğun bir günün sonunda aromaterapi sizi rahatlatır ve zihninizi huzura kavuşturur. Uçucu yağların kokularını teneffüs etmek zihninizi sakinleştirir, kaslarınızı gevşetir ve kaygıyı azaltır.
Migren Ağrılarıdan Kurtulma
Esansiyel yağları teneffüs etmenin baş ağrılarını ve migreni hafiflettiği kanıtlanmıştır.
Aromaterapinin vücuttaki enerji seviyelerini artırdığı bilinmektedir. Basit bir koklamanın zihninizi ve bedeninizi etkili bir şekilde uyardığı ve enerji seviyelerini yükselttiği bilinmektedir.
Daha İyi Uyku
Uyku destekleyici yağlar koklamak ya da yastığa birkaç damla uçucu yağ damlatmak daha iyi bir uykuyu teşvik edebilir.
Uçucu yağların hem zihin hem de vücut üzerindeki yatıştırıcı etkisi, onları doğal terapötik maddeler arasında gerçekten eşsiz kılar.
Bazı esansiyel yağların kokusu hem psikolojik hem de fiziksel olarak yatıştırıcı olabilir. Endişe veya kaygının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.
Fizyolojik düzeyde, uçucu yağlar bağışıklık fonksiyonunu uyarabilir ve hasarlı dokuyu yenileyebilir.
Uçucu yağlar ayrıca virüsleri, bakterileri ve diğer patojenleri öldürerek bulaşıcı hastalıklarla mücadelede yardımcı olabilir. Tıbbi faydaları nedeniyle banyo suyuna veya masaj yağına da eklenebilirler.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…