Aronya Meyvesi

Aronya Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Aronya Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Aronya, ülkemizde de yetişen çalı tipi, taneli bir meyvedir. Chokeberry olarak da anılır.

Lezzetinden ziyade bilimsel olarak da desteklenen sağlık faydaları dolasıyla tercih edilen aronyanın lezzeti de hiç fena değildir.

Aronya meyveleri; tartlarda, turtalarda değerlendirilebilir. Taze halde iken suyu sıkılarak içilebilir. Kurutulduğunda çay olarak demlenebilir. Ya da ekstra hiçbir işleme gerek olmadan taze ya da kuru biçimde yenerek tüketilebilir.

Bilimsel çalışmalar ile sağlık faydalarına sıkça değinilen bu meyvenin, kanser önleyici özelliklere sahip olabileceği hakkındaki veriler özellikle ilgi çekicidir.

Aronyanın sağlık faydalarının temeli içerdiği yüksek polifenol değeri ile bağlantılıdır. Yapılan bir çalışma aronia tanelerinin kıyaslandığı 143 bitkiden daha yüksek oranda polifenol içerdiğini ortaya koymuştur.

Aronya Satın Al

Aronya Faydaları Neler? Ne İçin Kullanılır?

Anti Kanser Etkisi

Üzüm, aronia meyvesi ve yaban mersini özlerinin kolon kanserinin ilerlemesini önlemedeki etkileri üzerine yapılan bir çalışmaya göre bu mor renkli meyvelerin hepsi bu konuda olumlu etki göstermektedir.

Ancak aronia meyvesi tüm meyveler arasında en yüksek etkiye sahip olandır.

Başka bir çalışma ise aronia özünün meme kanserine bağlı hücre hasarını azaltmada yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

Çalışma, meme kanseri yaşayan kişilerde meyvenin koruyucu etkilere sahip olabileceği neticesine varmıştır.

Anti Diyabetik Etki

Araştırmalar, aronianın anti diyabetik etkilerini de desteklemektedir.

2015 yılında yapılan bir araştırma, aronyanın bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve diyabetle ilgili iltihabı azaltmaya yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Başka bir çalışma ise aronyanın kan şekeri düzeylerini düzenlemede ve obezite ile mücadelede olumlu etkilere sahip olduğunu bulmuştur.

Karaciğer Sağlığına Olumlu Etki

Çeşitli çalışmalar aronya ya da aronya suyunun karaciğer hasarının şiddetini ve semptomlarını azalttığını da desteklemektedir.

Ayrıca meyvenin karaciğer hasarına karşı koruyucu etkileri olduğunu sonucuna varılmıştır.

Aronya Çayı Nerede Satılır? Aronya Meyvesi Nerede Satılır?

Web sitemizden mevsiminde toplanmış ve gölgede ilave bir katkı maddesi olmadan kurutulmuş aronya temin edebilirsiniz. Taneler öğütülerek ya da tane halde demlenerek çay olarak tüketilebilir.

Salatalara, tatlılara, yoğurda eklenebilir ya da doğrudan yenerek tüketilebilir. Aronya meyvesi yetişkinlerin ve çocukların tüketimine uygun doğal bir meyvedir. Tüketiminden aşırıya kaçılmaması önerilir.

Aronya Satın Al

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Çin Geveni Telomer İlişkisi

Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…

7 gün önce
  • Tarif

Fıstık Şeklinde Tatlı Tarifi

Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…

2 hafta önce
  • Saç Bakımı

Babassu Yağı Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…

2 hafta önce
  • Sağlık

Kıvırcık Nane PCOS için Etkili mi? Bilimsel Çalışmalar Ne Diyor?

Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…

3 hafta önce
  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

1 ay önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

1 ay önce