Aronya Meyvesi

Aronya Meyvesi: Virüs ve Bakterilerin Düşmanı!

Aronya meyvesi “süper meyve” olarak anılan, kanser hücrelerini dahi yok etme meziyetine sahip çok özel bir meyvedir. Bu özel meyve, ormanlık arazide kendiliğinden bulunur.

Ülkemizde de ılıman iklime sahip bölgelerde kendiliğinden yetişir. Ayrıca kültür bitkisi olarak ülkemizde kontrollü üretimine başlanmıştır, yavaş yavaş bilinirliği artmaktadır.

Mor renkli bu meyvenin görüntüsü böğürtleni andırmaktadır. Avcı üzümü, kaskanaka, çera, kuş kirazı, likapa, çay üzümü isimleriyle de anılmaktadır.

Aronia Satın Al

Aronya Meyvesi Ne İşe Yarar?

  • İltihap önleyicidir, virüslere karşı etkilidir.

Düzenli aronya tüketimi ile nezle, grip, soğuk algınlığına yakalanma riskini azaltabilirsiniz. Aronya virüs baskılayıcı özelliğe de sahiptir. Bağışıklık güçlendirir. 

  • Kanserden Korur.

Antioksidan ve yüksek ORAC değeri ile kansere karşı korur. Kanser hücreleri ile savaşır. Bilinen en iyi antioksidanlardan bir tanesidir

  • Kilo kontrolü sağlar.

Bel çevresindeki abdominel yağların yakımında etkili olduğunu gösteren çalışmalar vardır.

  • Kan damarlarını güçlendirir, kalp krizi riskini azaltır.

Toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlayan, iltihap önleyen, kan damarlarının elastikiyetini artıran, böylece tıkanmaları engelleyen fenolleri bol miktarda içerir.

Aronya 50 gr Satın Al

Aronya Çayı Nedir? Zayıflatır mı?

Aronia meyvesi taze halde yenerek, suyu sıkılarak kullanılabilir. Meyveyi tüketmenin en yaygın ve kolay şekillerinden biri de çayını demlemektir. Aronya çayı, kurutulmuş aronya meyvelerinin bitki çayı gibi demlenmesiyle hazırlanır.

Aronya Çayı Zayıflatır mı?

Evet, bu çayın zayıflamaya olumlu etkileri vardır. Yukarıda belirttiğimiz gibi özellikle bel çevresindeki yağların yakımında aronya çayı oldukça etkili olmaktadır.

Ayrıca, bu çayın tokluk hissi sağlayarak daha uzun süre aç kalmayı destekleyici özelliği de vardır.

Aronya Çayı Nasıl Kullanılır?

Aronya çayı, günde en fazla 2 kez tüketilmelidir. Aşrıya kaçılmamalıdır. Çayın aç karnına tüketilmesi önerilir.

Aronya çayını kahvaltıdan önce 1 bardak, akşam yemeğinden önce 1 bardak şeklinde kullanmak uygun bir miktardır.

Aronya Nasıl Kullanılır?

Aronya meyvesinin limon ile beraber tüketimi uzmanlar tarafında önerilir. Limon ile tüketim meyvenin etkisini çok arttırmaktadır.

Limon suyu ve aronya karışımı özellikle parkinson ve alzheimer hastalığından korunmada çok etkili bir yöntem olarak görülmektedir.

Ayrıca meyve demlenmeden de tüketilebilir. Yoğurda, salatalara ya da meyve sularına eklenebilir. Günlük olarak yetişkinler için 20 -40 adet meyve tüketimi normaldir. Bu oran çocuklar için ise 10 adeti geçmemelidir.

Aronya Meyvesi Tadı Nasıl?

Aronya, tatlı ekşi bir lezzete sahiptir. Ayva gibi, hafifçe ağzı buran bir yapıdadır.

Aronya Meyvesi Besin Değerleri

Bir su bardak aronya meyvesi

21 gr karbonhidrat,

0.5 gr yağ,

1gr protein,

20 mg c vitamini,

140 iu a vitamini

85 kalori içermektedir.

Aronia Meyvesi Kilosu Ne Kadar?

Aronya kurutulmuş, dondurulmuş ya kurutulduktan sonra toz haline getirilmiş şekilde satılır. Kg fiyatı yüksek bir meyvedir. Bu nedenle küçük gramajlı olarak da yaygın satışı yapılır. 2021 yılı içinde kg fiyatı 500 -1000 tl arasında değişmektedir. Düşük gramajlı ürünlerde bu fiyat daha da artmaktadır.

Aronya Satın Al 100 gr

Aronya Meyvesi Fidesi & Aronya Tohumu

Bitkinin fidesi ülkemizde kolayca bulunabilmektedir. Tohumdam yetiştirme yapmak da mümkündür. Fidelerin fiyatı piyasada yaşına, boyuna ve aşılı olup olmamasına göre değişkenlik gösterir.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

3 saat önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

1 gün önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

4 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

4 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce