C Vitamini

Ascorbyl Glucoside Nedir? Askorbil Glikozit C Vitamini

Ascorbyl Glucoside (Askorbil glukozit), bir şeker olan glikoz ile birleştirilmiş suda çözünen bir C vitamini formudur.

C vitamini ve türevleri dünyasında, l-askorbik asit en güçlü, saf versiyondur.

Askorbil glikozit cilt tarafından emildiğinde, alfa-glukosidas adı verilen bir enzim onu l-askorbik aside ayırır. Bu nedenle, cildi aydınlatan ve kırışıkları yumuşatan harika C vitamini etkileri elde edilir, ancak bu durumda, bir dönüşüm sürecinden geçtiği için tahrişe neden olma olasılığı çok daha düşüktür.

Bu aynı zamanda onu çok daha kararlı hale getirir; l-askorbik asidin kararsızdır ve oksijene veya ışığa maruz kaldığında kolayca etkisiz hale gelir. Askorbil glukozidin ise ısı, ışık ve oksijene karşı çok daha kararlıdır. Pek çok güzellik ürününde bu kadar sık kullanılmasının nedeni de tam olarak budur.

Ascorbyl Glucoside & Diğer C Vitamini Formları

Belirtildiği gibi, bu bileşen l-askorbik asit kadar güçlü değildir, Ancak daha nazik ve daha kararlıdır.

L-askorbik asidin aksine, askorbil glukozidin suda çözünür, yani serumlar gibi su bazlı birçok cilt bakım ürününde formüle edilebilir.

 Başka bir C vitamini türü olan sodyum askorbil fosfata çok daha benzer yapıdadır; her ikisi de suda çözünür, kararlı ve l-askorbik asitten daha naziktir.

 Ayrıca ikisini karşılaştıran çok fazla veri olmasa da, önemli bir fark, askorbil glukozitin çeşitli pH’larda stabil kalması, sodyum askorbil fosfatın ise sadece yaklaşık 7 pH’ta stabil kalmasıdır. Ve bu, birincisinin çeşitli farklı ürün formülasyonlarında bu kadar sık kullanılmasının bir başka nedenidir.

Askorbil Glukozidin Yan Etkileri

Saf C vitamini cildi yakabilir ve hafif tahrişe neden olabilirken, askorbil glukozidin bildiğimiz herhangi bir yan etkisi yoktur.

 Yine de, kesinlikle aktif bir bileşendir, bu nedenle tolere edebildiğinizden emin olmak için her zaman cildinizde yama testi uygulamanız önerilir.

Askorbil Glukozit Nasıl Kullanılır?

Genel bir kural olarak, günde en az bir kez kullanmak gerekir. Sabah, bunu yapmak için harika bir zamandır, çünkü tüm bu antioksidan özellikler, güneş kreminizi desteklemek için ikinci bir savunma katmanı görevi görür.

Güneş kremi altında kullanıldığında, UV korumasını artırmaya yardımcı olabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce