Sağlık

Asidik Su Nedir? Asidik Su İçmenin Zararları

Asidik su, normal sudan daha düşük pH değerine sahip olan sudur. Su molekülleri H+ ve OH- iyonlarına ayrılarak hidrojen iyonlarının oranı arttığında pH seviyesi düşer ve su asidik hale gelir. pH seviyesi 7’den düşük olan sular asidik olarak kabul edilir.

Asidik su, doğal kaynaklardan çıkabileceği gibi endüstriyel faaliyetler, madencilik ve tarım gibi insan faaliyetleri nedeniyle de ortaya çıkabilir. Aşırı asidik su tüketimi, sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle, içme suyu olarak kullanılan suların pH seviyeleri belirli bir aralıkta olmalıdır.

Asidik Su İçmenin Zararları Nelerdir?

Asidik suyun içilmesinin potansiyel zararları hakkında çok fazla bilimsel araştırma yapılmamıştır ve bu konuda net bir görüş birliği yoktur. Ancak, aşırı miktarda tüketildiğinde, bazı olumsuz etkilere neden olabileceği düşünülmektedir.

Asidik suyun içindeki hidrojen iyonlarının artması, vücudun normal pH seviyesini değiştirebilir. Bu, sindirim problemlerine neden olabilir ve bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, asidik suyun aşırı tüketimi, dişlerin mine tabakasının aşınmasına neden olabilir ve diş hassasiyetine yol açabilir. Böbrek taşı gibi sağlık sorunlarına neden olabilecek minerallerin çökelmesine de neden olabilir.

Genel olarak, sağlıklı bir insanın, normal pH seviyesine sahip olan temiz içme suyu tüketmesi önerilmektedir.

Alkali Su pH Değeri

Alkali suyun pH değeri genellikle 7,5 ila 9 arasında değişebilir. Bu pH aralığı normal musluk suyuna göre biraz daha yüksektir. Ancak, bazı özel cihazlar veya filtreler kullanılarak, pH seviyesi daha yüksek olan alkali su üretilebilir.
Alkali suyun pH seviyesi ne kadar yüksekse, o kadar alkali veya bazik olarak kabul edilir. Ancak, alkali suyun pH değerinin aşırı yüksek olması, bazı sağlık sorunlarına neden olabileceği için dikkatli olunması gerekir. Sağlıklı bir insanın, normal pH seviyesine sahip olan temiz içme suyu tüketmesi önerilmektedir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce