Sağlık

Asidik Su Nedir? Asidik Su İçmenin Zararları

Asidik su, normal sudan daha düşük pH değerine sahip olan sudur. Su molekülleri H+ ve OH- iyonlarına ayrılarak hidrojen iyonlarının oranı arttığında pH seviyesi düşer ve su asidik hale gelir. pH seviyesi 7’den düşük olan sular asidik olarak kabul edilir.

Asidik su, doğal kaynaklardan çıkabileceği gibi endüstriyel faaliyetler, madencilik ve tarım gibi insan faaliyetleri nedeniyle de ortaya çıkabilir. Aşırı asidik su tüketimi, sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle, içme suyu olarak kullanılan suların pH seviyeleri belirli bir aralıkta olmalıdır.

Asidik Su İçmenin Zararları Nelerdir?

Asidik suyun içilmesinin potansiyel zararları hakkında çok fazla bilimsel araştırma yapılmamıştır ve bu konuda net bir görüş birliği yoktur. Ancak, aşırı miktarda tüketildiğinde, bazı olumsuz etkilere neden olabileceği düşünülmektedir.

Asidik suyun içindeki hidrojen iyonlarının artması, vücudun normal pH seviyesini değiştirebilir. Bu, sindirim problemlerine neden olabilir ve bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, asidik suyun aşırı tüketimi, dişlerin mine tabakasının aşınmasına neden olabilir ve diş hassasiyetine yol açabilir. Böbrek taşı gibi sağlık sorunlarına neden olabilecek minerallerin çökelmesine de neden olabilir.

Genel olarak, sağlıklı bir insanın, normal pH seviyesine sahip olan temiz içme suyu tüketmesi önerilmektedir.

Alkali Su pH Değeri

Alkali suyun pH değeri genellikle 7,5 ila 9 arasında değişebilir. Bu pH aralığı normal musluk suyuna göre biraz daha yüksektir. Ancak, bazı özel cihazlar veya filtreler kullanılarak, pH seviyesi daha yüksek olan alkali su üretilebilir.
Alkali suyun pH seviyesi ne kadar yüksekse, o kadar alkali veya bazik olarak kabul edilir. Ancak, alkali suyun pH değerinin aşırı yüksek olması, bazı sağlık sorunlarına neden olabileceği için dikkatli olunması gerekir. Sağlıklı bir insanın, normal pH seviyesine sahip olan temiz içme suyu tüketmesi önerilmektedir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

DIM (Diindolilmetan) Nedir? Ne İşe Yarar?

DIM (Diindolilmetan), turpgiller ailesine ait sebzelerde doğal olarak bulunan bir bileşiktir ve hormon dengesini destekleyici…

3 gün önce
  • Sağlık

Düşük Östrojenin Etkileri ve Doğal Çözümler

Düşük östrojen, yaşlanmanın doğal bir parçasıdır ve sıcak basmaları, ruh hali değişimleri ve kemik kaybı…

3 gün önce
  • Sağlık

Effects of Low Estrogen and Natural Remedies

Low estrogen is a natural part of aging that can lead to symptoms like hot…

3 gün önce
  • Tarif

Bergamot Kabuğu Faydaları Neler?

Bergamot kabuğu, sağlık, mutfak ve cilt bakımı gibi birçok alanda fayda sağlayan çok yönlü bir…

2 hafta önce
  • Sağlık

Deodorantlarda Alüminyum Var mı?

Deodorantlarda kullanılan alüminyum bileşikleri, antiperspirant özelliği sayesinde terlemeyi azaltır. Ancak, meme kanseri, Alzheimer hastalığı, hormonal…

2 hafta önce
  • Sağlık

Bir Doktorun Evine Asla Sokmayacağı 3 Ürün

Evde kullandığınız bazı ürünler sağlığınız üzerinde ciddi riskler oluşturabilir. Kokulu mumlar ve yapay oda kokuları,…

2 hafta önce