Sağlık

Aşırı Saç Dökülmesi Varsa Hangi Testler Yaptırılmalı?

Aşırı Saç Dökülmesi Varsa Hangi Testler Yaptırılmalı?

Aşırı saç dökülmesi durumunda, bir dermatolog veya bir iç hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirme yapılması önerilir. Saç dökülmesinin nedenleri çok çeşitli olabilir, bu nedenle doğru tanı için bir dizi test yapılabilir. İlgili testler arasında şunlar bulunabilir:

Aşırı Saç Dökülmesi Varsa Hangi Testler Yaptırılmalı?

  1. Kan Testleri: Kan testleri, demir eksikliği, tiroid sorunları, hormonal dengesizlikler veya diğer içsel faktörleri değerlendirmek için yapılır.
  2. Tiroid Fonksiyon Testleri: Saç dökülmesinin bir sebebi tiroid bezinin düzgün çalışmaması olabilir. TSH (tiroid uyarıcı hormon), T3 ve T4 seviyelerini kontrol etmek bu durumu değerlendirmek için önemlidir.
  3. Hormonal Testler: Özellikle kadınlarda, hormonal değişiklikler saç dökülmesine neden olabilir. Östrojen, testosteron ve diğer hormon düzeyleri kontrol edilebilir.
  4. Demir Seviyeleri Testi: Demir eksikliği, saç dökülmesine neden olabilir. Bu nedenle, serum ferritin düzeyleri kontrol edilerek demir durumu değerlendirilebilir.
  5. Biopsi: Dermatolog, saç derisinden küçük bir doku örneği alarak saç dökülmesinin nedenini belirlemek için bir biyopsi yapabilir.
  6. Genetik Testler: Aile geçmişi göz önüne alındığında, genetik yatkınlığı belirlemek için genetik testler de değerlendirilebilir.

Bu testler, saç dökülmesinin altında yatan nedeni belirlemede yardımcı olabilir. Ancak, doğru tanı için bir uzmana başvurmak ve kişiselleştirilmiş bir değerlendirme yapmak önemlidir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce