Sağlık

Aşırı Saç Dökülmesi Varsa Hangi Testler Yaptırılmalı?

Aşırı Saç Dökülmesi Varsa Hangi Testler Yaptırılmalı?

Aşırı saç dökülmesi durumunda, bir dermatolog veya bir iç hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirme yapılması önerilir. Saç dökülmesinin nedenleri çok çeşitli olabilir, bu nedenle doğru tanı için bir dizi test yapılabilir. İlgili testler arasında şunlar bulunabilir:

Aşırı Saç Dökülmesi Varsa Hangi Testler Yaptırılmalı?

  1. Kan Testleri: Kan testleri, demir eksikliği, tiroid sorunları, hormonal dengesizlikler veya diğer içsel faktörleri değerlendirmek için yapılır.
  2. Tiroid Fonksiyon Testleri: Saç dökülmesinin bir sebebi tiroid bezinin düzgün çalışmaması olabilir. TSH (tiroid uyarıcı hormon), T3 ve T4 seviyelerini kontrol etmek bu durumu değerlendirmek için önemlidir.
  3. Hormonal Testler: Özellikle kadınlarda, hormonal değişiklikler saç dökülmesine neden olabilir. Östrojen, testosteron ve diğer hormon düzeyleri kontrol edilebilir.
  4. Demir Seviyeleri Testi: Demir eksikliği, saç dökülmesine neden olabilir. Bu nedenle, serum ferritin düzeyleri kontrol edilerek demir durumu değerlendirilebilir.
  5. Biopsi: Dermatolog, saç derisinden küçük bir doku örneği alarak saç dökülmesinin nedenini belirlemek için bir biyopsi yapabilir.
  6. Genetik Testler: Aile geçmişi göz önüne alındığında, genetik yatkınlığı belirlemek için genetik testler de değerlendirilebilir.

Bu testler, saç dökülmesinin altında yatan nedeni belirlemede yardımcı olabilir. Ancak, doğru tanı için bir uzmana başvurmak ve kişiselleştirilmiş bir değerlendirme yapmak önemlidir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

DIM (Diindolilmetan) Nedir? Ne İşe Yarar?

DIM (Diindolilmetan), turpgiller ailesine ait sebzelerde doğal olarak bulunan bir bileşiktir ve hormon dengesini destekleyici…

3 gün önce
  • Sağlık

Düşük Östrojenin Etkileri ve Doğal Çözümler

Düşük östrojen, yaşlanmanın doğal bir parçasıdır ve sıcak basmaları, ruh hali değişimleri ve kemik kaybı…

3 gün önce
  • Sağlık

Effects of Low Estrogen and Natural Remedies

Low estrogen is a natural part of aging that can lead to symptoms like hot…

3 gün önce
  • Tarif

Bergamot Kabuğu Faydaları Neler?

Bergamot kabuğu, sağlık, mutfak ve cilt bakımı gibi birçok alanda fayda sağlayan çok yönlü bir…

2 hafta önce
  • Sağlık

Deodorantlarda Alüminyum Var mı?

Deodorantlarda kullanılan alüminyum bileşikleri, antiperspirant özelliği sayesinde terlemeyi azaltır. Ancak, meme kanseri, Alzheimer hastalığı, hormonal…

2 hafta önce
  • Sağlık

Bir Doktorun Evine Asla Sokmayacağı 3 Ürün

Evde kullandığınız bazı ürünler sağlığınız üzerinde ciddi riskler oluşturabilir. Kokulu mumlar ve yapay oda kokuları,…

2 hafta önce