Aspir Yağı Sivilce için Etkili mi?
Aspir yağı; sıklıkla Carthamus tinctorius bitkisinin tohumlarının soğuk preslenmesi ile elde edilir.
Bu bitkisel yağ; tek başına bir bileşen olarak cilt için yararlı bir yağ asidi bileşimine sahip olan çok az sayıdaki yağdan biridir.
Soğuk sıkım ile elde edilir ve uygun şekilde işlenirse, aspir yağı cilt bakımında yaygın olarak kullanılan diğer birçok yağdan daha yüksek düzeyde antioksidan ve anti mikrobiyal özelliklere sahiptir.
Aspir yağı kullanırken kalitesi çok önemlidir. Yağın mümkün olan en saf biçimde olması gerekir. Yani soğuk işlenmiş ve minimum düzeyde işlenmiş olmalıdır.
Aspir yağından en iyi şekilde yararlanmanın anahtarı, aşırı işlenmemesini sağlamaktır. Yağı aşırı ısıya maruz bırakmak, niteliklerini yitirmesine neden olur.
Saf aspir yağı doğrudan cilde uygulanabilir. Günlük olarak İki ila üç damla doğrudan uygulama önerilir.
İdeal olarak, aspir yağı ışık kaynaklı bozulmayı önlemek için karanlıkta, siyah cam bir şişede ağzı kapalı olarak saklanmalıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…