Aspir Yağı

Aspir Yağı Sivilce için Etkili mi?

Aspir Yağı Sivilce için Etkili mi?

 Aspir yağı; sıklıkla Carthamus tinctorius bitkisinin tohumlarının soğuk preslenmesi ile elde edilir.

Bu bitkisel yağ; tek başına bir bileşen olarak cilt için yararlı bir yağ asidi bileşimine sahip olan çok az sayıdaki yağdan biridir.

Soğuk sıkım ile elde edilir ve uygun şekilde işlenirse, aspir yağı cilt bakımında yaygın olarak kullanılan diğer birçok yağdan daha yüksek düzeyde antioksidan ve anti mikrobiyal özelliklere sahiptir.

  • Aspir yağında doğal olarak bulunan E vitamini ve flavonoidlerden; UVB ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu hasarı önlemeye yardımcı olur.
  • Doğal bir mantar önleyici ve antimikrobiyaldir. Yara iyileştirici etkileriyle cilt yaralanmalarının tedavisinde yardımcı olabilir. Bu özellikler, sivilce sorununa çözüm bulma konusunda önemli bir artıdır.
  • Aspir yağı özellikle hasarlı, kuru ciltler için endikedir çünkü cildi nemlendirmek için yağlı bir kıvam olmadan hızlı emilim sağlayan yüksek konsantrasyonlarda omega-6 yağ asidi linoleik asit içerir.
  • Yukarıdaki tüm faydalar bir araya geldiğinde, aspir yağı, sivilcelerle mücadele edenler için büyük bir kazanç haline gelir. Ayrıca bu yağ komedojenik değildir ve bu nedenle tıkanmış gözenekler için daha az endişeye neden olur.

Aspir Yağı Sivilce için Nasıl Kullanılır?

Aspir yağı kullanırken kalitesi çok önemlidir. Yağın mümkün olan en saf biçimde olması gerekir. Yani soğuk işlenmiş ve minimum düzeyde işlenmiş olmalıdır.

 Aspir yağından en iyi şekilde yararlanmanın anahtarı, aşırı işlenmemesini sağlamaktır. Yağı aşırı ısıya maruz bırakmak, niteliklerini yitirmesine neden olur.

Saf aspir yağı doğrudan cilde uygulanabilir. Günlük olarak İki ila üç damla doğrudan uygulama önerilir.

 İdeal olarak, aspir yağı ışık kaynaklı bozulmayı önlemek için karanlıkta, siyah cam bir şişede ağzı kapalı olarak saklanmalıdır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce