Aspir Yağı

Aspir Yağı Sivilce için Etkili mi?

Aspir Yağı Sivilce için Etkili mi?

 Aspir yağı; sıklıkla Carthamus tinctorius bitkisinin tohumlarının soğuk preslenmesi ile elde edilir.

Bu bitkisel yağ; tek başına bir bileşen olarak cilt için yararlı bir yağ asidi bileşimine sahip olan çok az sayıdaki yağdan biridir.

Soğuk sıkım ile elde edilir ve uygun şekilde işlenirse, aspir yağı cilt bakımında yaygın olarak kullanılan diğer birçok yağdan daha yüksek düzeyde antioksidan ve anti mikrobiyal özelliklere sahiptir.

  • Aspir yağında doğal olarak bulunan E vitamini ve flavonoidlerden; UVB ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu hasarı önlemeye yardımcı olur.
  • Doğal bir mantar önleyici ve antimikrobiyaldir. Yara iyileştirici etkileriyle cilt yaralanmalarının tedavisinde yardımcı olabilir. Bu özellikler, sivilce sorununa çözüm bulma konusunda önemli bir artıdır.
  • Aspir yağı özellikle hasarlı, kuru ciltler için endikedir çünkü cildi nemlendirmek için yağlı bir kıvam olmadan hızlı emilim sağlayan yüksek konsantrasyonlarda omega-6 yağ asidi linoleik asit içerir.
  • Yukarıdaki tüm faydalar bir araya geldiğinde, aspir yağı, sivilcelerle mücadele edenler için büyük bir kazanç haline gelir. Ayrıca bu yağ komedojenik değildir ve bu nedenle tıkanmış gözenekler için daha az endişeye neden olur.

Aspir Yağı Sivilce için Nasıl Kullanılır?

Aspir yağı kullanırken kalitesi çok önemlidir. Yağın mümkün olan en saf biçimde olması gerekir. Yani soğuk işlenmiş ve minimum düzeyde işlenmiş olmalıdır.

 Aspir yağından en iyi şekilde yararlanmanın anahtarı, aşırı işlenmemesini sağlamaktır. Yağı aşırı ısıya maruz bırakmak, niteliklerini yitirmesine neden olur.

Saf aspir yağı doğrudan cilde uygulanabilir. Günlük olarak İki ila üç damla doğrudan uygulama önerilir.

 İdeal olarak, aspir yağı ışık kaynaklı bozulmayı önlemek için karanlıkta, siyah cam bir şişede ağzı kapalı olarak saklanmalıdır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

12 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

12 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

12 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

13 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

1 gün önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

1 gün önce