Aspir yağı üzerine yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu yağın kan şekeri, sağlıksız kolesterol ve cilt sorunları üzerinde sayısız olumlu etkisi var!
Aspir tohum yağı, aspir bitkisinin tohumlarının sıkılması ile elde edilen esasen yemeklik bir tür yağdır. Fakat bu yağ, son zamanlarda cilt bakım yağı ve zayıflamaya destek yağ olarak da tercih edilmektedir.
Doğru biçimde elde edilen aspir tohumu yağının zeytinyağına kıyasla bile yüksek sıcaklığa daha dayanıklı bir tür yağdır.
Yüksek sıcaklıklarda yemek pişirmek için iyi bir yağ seçeneğidir.
Ayrıca oldukça kokusuz ve aromasız bir tür yağ olan aspir, ilave yağ kokusu ya da aroması istenmeyen yemekler için idealdir.
Aspir Tohumu TozuSağlıklı yağ asitlerince zengindir. Bu yağlar, hormonların düzenlenmesi ve hafıza için gereklidir.
Vücudun A, D, E ve K vitaminlerini emmesini sağlar.
Cildi yatıştırmaya ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Cildi eşsiz biçimde nemlendirir, yağ dengesini sağlar.
Yoğun E vitamini içerir. E vitamini onlarca yıldır dermatolojik ürünlerin olmazsa olmazıdır!
Aspir tohumu yağının doğrudan kilo kaybını sağladığına dair bir araştırma yoktur. Bu fikir kanItlar ile desteklenmemektedir.
Fakat yüksek miktarlı aspir tohumu yağını tüketmek yerine yiyeceklere az miktarda aspir yağından ilave etmek bize kilo vermede yardımcı olabilir.
Az miktarda aspir tohum yağı tokluk hissi sağlar ve kan şekerini dengeler.
Yarım bardak ılık suya, bir tatlı kaşığı aspir tohumu yağını ve bir tatlı kaşığı elma sirkesi ilave edilerek zayıflamaya destek sağlayıcı biçimde sabah aç karna tüketildiği bilinmektedir.
Aspir yağı çörek otu yağı elma sirkesi bir arada kullanılan kür uygulamaları da vardır. Bu karışım aç karna bir arada ılık biçimde tercih edilir.
Aspir tohumu yağının, kan inceltici özelliğe sahiptir. Kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabilir ve bu da kanama riskini artırabilir.
Kanama bozukluğu, pıhtılaşma bozukluğu olan kişiler ile ameliyat geçirenler ya da geçirecek olan kişilerin yoğun kullanımı önerilmez.
Aspir Tohumu Tozu Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…