At kestanesi yenilebilir kestanelerle de sık sık karıştıran bir tür ağaçta yetişen meyvedir. Dış kabuğu tamamen dikenli olan bu meyveler genellikle sonbaharda hasat edilir. At kestaneleri tatlı yenilebilir kestanelerden tamamen farklıdır. Tatlı kestaneler genellikle pişirilerek yenilse de çiğ olarak yenilmelerinde de bir sakınca yoktur.
Oysa at kestanesi meyvelerinin çiğ olarak tüketimi ciddi zehirlenmelere hatta ölümlere neden olabilir.
Kusma, ishal, boğazda tahriş tüketime bağlı yaygın ilk belirtiler olarak kaydedilmektedir. Çiğ halde ciddi zehirlenmelerin olduğu elbette bu meyvelerin pişirilerek tüketilebileceği anlamına da gelmemektedir.
At Kestanesi KremiÖzetle at kestaneleri hiçbir şart ve koşulda dahili olarak, yenerek tüketilmemelidir.
Ancak bu meyvelerin yenemeyeceği onların farklı biçimlerde kullanılamayacağı anlamına da gelmez. Bu kestaneler harici olarak çok güzel neticeler veren kremlerin yapımında yaygın kullanılabilir. Yağı, lapası hazırlanabilir.
Varis ve hemoroid at kestanelerinin tüm dünyada yaygın olarak kullanılma sebeplerinin başında gelir.
Krem; zengin ya da basit ama etkili formüllerle hazırlanabilir. Ya da hazır olarak satın alınabilir.
Biz bu yazımızda sizlerle basit ama oldukça etkili bir tarifi paylaşacağız. Sizlerde oldukça az sayıda doğal malzeme ile kreminizi hazırlayabilir ve kullanabilirsiniz.
Malzemeler
Hazırlanışı
Balmumumu benmari usulü düşük ısıda eritin. Ardından shea yağını da ekleyip en düşük ısıda onuda tamamen eritin. Bu ikili tamamen eridiğinde ocağı söndürüp infüze at kestanesi yağını karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
Karışım donmaya başlamadan önce temiz cam bir kavanoza aktarın.
Oda sıcaklığında ağzı kapalı olarak saklayın.
At Kestanesi Yağı Satın AlBalmumu yerine vegan bir alternatif olarak karnauba mumu da tercih edebilirsiniz.
Tariften shea yağını tamamen çıkarabilir. Ya da onu basitçe zeytinyağı ile değiştirebilirsiniz.
Kreminizin ekstra hoş kokulu ve besleyici olması için 3-4 damla lavanta uçucu yağı eklemesi yapabilirsiniz.
Krem yapımında kullanacağınız yağı evde kendiniz hazırlayabilir ya da doğrudan satın alabilirsiniz. Bu yağı kendiniz hazırlamak isterseniz dikenli kabuğundan ayrılmış doğal at kestanelerini rondodan geçirip parçaladıktan sonra 1 litrelik bir kavanozun yarısına kadar doldurup üzerine geçecek kadar zeytinyağı eklemesi yapmanız yeterlidir.
Karışım 45 gün kadar güneşte demlenmeye bırakılmalıdır.
At Kestanesi Satın AlSüre sonunda süzülerek krem yapımında kullanılabilir ya da doğrudan cilde uygulanabilir. Bu yağ kesinlikle içilmeleye uygun değildir.
Saf halde yağı kullanmak krem kadar pratik olmasa da varis ve hemoroid için alternatif bir destek sunacaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Sultan Çayı, mentollü ferahlatıcı çay karışımı olarak bilinen, geleneksel içerikleri ile hem ferahlatıcı hem de…
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…