At Kılı Fırça Nasıl Kullanılır? Nasıl Temizlenir?
Cildinizi pul pul dökmenin ve gençleştirmenin en iyi yollarından biri de at kılı bir fırça ile kuru fırçalama yapmaktır.
Ancak bunu tam olarak nasıl doğru yapacağınızı ve işlem sırasında hangi alanlardan kaçınılması gerektiğini bilmek önemlidir.
Bu işlem dolaşımı hızlandırır, detoksifiye eder, sindirime yardımcı olur ve hatta cildin görünümünü iyileştirebilir.
At kılı bir fırça kullanmak konusunda yeniyseniz veya doğru şekilde yapıp yapmadığınızdan emin değilseniz aşağıdaki basit adımları takip etmek size yardımcı olabilir:
Cildinizi kuru fırçalamanın selülit görünümünü azalttığına dair bir kanıt yoktur.
Muhtemelen insanların selülit azalması olarak yorumladığı şey, gerçekte cildin artan kan dolaşımından kaynaklanan geçici bir dolgunlaşmasıdır.
Tahmin edilebileceği gibi bu fırçaların düzenli olarak temizlenmesi ve üzerinde biriken ölü derilerden arındırılması gerekir.
Bu temizlik için gereken yalnızca biraz sabun ya da şampuan ile ılık sudur. Fırçanızı 1 -2 dakika sabunlu ya dua şampuanlı suda bekletip, daha sonra akan su altında durulayabilirsiniz.
Özellikle kış aylarında fırçasız zor kuruyacağı ve bu da bakteri üremesine neden olabileceği gibi saç kuruta makinası ile fırçanızı kurutmanız da önerilir.
Sıcak yaz gönlerinde ortam ısısında fırçanızın kendi kendine kurumasına izin verebilirsiniz.
Eğer fırçanızın ahşap kısımlarına da bakım yapmak isterseniz, o kısımları zeytinyağı ile yağlayabilirsiniz. Bu yağlama işlemini fırçanızı ilk kullanımdan önce yapmanız da önerilir. Bu ön işlem fırçanızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…