Avokado, yüksek besin içeriği nedeniyle genellikle “süper gıda” olarak anılan popüler bir meyvedir. Ülkemizde de bilinirliği ve popülerliği gün geçtikçe artmaktadır.
Orta ve Güney Amerika’ya özgü bu meyve, artık dünya çapında yetiştirilmektedir. Ülkemizin sıcak kesimlerinde de yaygın yetişir.
Avokadolar sağlıklı tekli doymamış yağlar, lif, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir ve şeker oranı çok düşüktür.
Bu yazımızda avokadolar ve avokadoların tüketimi hakkında merak edilen sorulara yanıt arayacağız!
Avokadoyu bir elma, muz veya diğer bir olgun meyveyle birlikte bir kese kağıdına koyun. Olgun meyvenin ürettiği doğal etilen gazı olgunlaşma sürecini hızlandıracaktır.
Torbayı tamamen kapatın ve avokado yumuşayıncaya kadar oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletin.
Avokadoyu günlük olarak kontrol edin ve olgunlaştığında poşetten çıkarın.
Bu kombinasyonun potansiyel faydaları şöyledir:
Hem avokado hem de limon, sizi tok tutmaya yardımcı olur ve aşırı yeme tüketimini azaltır.
Kötü KOLESTROLÜ düşürmeye ve kalp hastalıklarının en aza indirmeye yardımcı olur.
Hücresel hasardan korunmaya yardımcı olur.
Cildin nemli ve daha parlak kalmasını destekler.
Bunun çeşitli sağlık yararları olabilir: Avokado, kalp sağlığını iyileştirmeye ve kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilecek, sağlıklı tekli doymamış yağlar, lif ve potasyum açısından zengin bir kaynaktır.
Ek olarak, sağlıklı uyku düzenini geliştirebilen magnezyum ve diğer mineralleri içerirler.
Bununla birlikte, avokadoların kalorilerinin de yüksek olduğunu hatırlamak önemlidir, bu nedenle tüketimi orta porsiyonlarla sınırlamak en iyisidir.
Çekirdekler; diyet lifi, antioksidanlar ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. Potasyum, magnezyum ve demir gibi mineraller de içerir.
Avokado çekirdeği tüketmenin kolesterol seviyelerini düşürmeye, kan şekerini düzenlemeye ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.
Ek olarak, avokado çekirdeği, kalp hastalığı, kanser ve osteoartrit gibi bazı hastalıkların riskini azaltabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.
Bununla birlikte, avokado çekirdeğinin sindiriminin zor olduğunu bilmek de önemlidir. Çekirdekler sıklıkla toz halinde tüketilir.
Bazı insanlar, çıtır çıtır bir doku ve fındıksı bir tat için çekirdekleri kavurmayı ve ardından salatalara veya diğer yemeklere serpmek için küçük parçalara ayırmayı tercih eder.
Hangi yöntem seçilirse seçilsin, tüketmeden önce çekirdeğin sert dış tabakasını çıkarmak önemlidir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…