Avokado yağı, hafif tadı ve kokusuz yapısıyla yemeklerde kullanılan bitkisel temelli alternatif bir yağ olmayı başardı. Besleyiciliği de cabası!
Kokusuz olması, ciltte kullanılabilir besleyici yapıda olması onu güzellik kürlerinin, maskelerin de yeni gözdesi haline getirdi.
Avokado, gerçekten eşsiz bir meyvedir. Meyveler çoğu zaman yoğun karbonhidrat içerir fakat neredeyse hiç yağ içermezler. Avokado faydalı yağ seviyesi ve düşük karbonhidratlı yapısı ile diğer meyvelerden ayrılır.
Avokadonun muzdan daha fazla potasyum içermesi ise şaşırtıcı bir bilgidir.
Günlük kullanım için ideal avokado miktarı bir meyvenin yarısı kadardır.
Protein ve sağlıklı yağ açısından diğer tüm meyvelere fark atabilecek yapıda olan avokado yağının bu denli popüler olması şaşırtıcı değildir!
Bu hafif aromalı yağ; oleik asit, tekli doymamış yağlar ve A, E ve D vitaminleri bakımından zengindir.
Magnezyum ve antioksidan bakımından da hafife alınamayacak bir içerik sunar.
Düzenli avokado yağı kullanımı ile diş eti hastalıklarına yakalanma ihtimali arasında ters korelasyon araştırmalarla desteklenmektedir.
Kusursuz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olabilir. E vitamini içeriği yoğundur. Cildi sıkılaştırır. Kırışıklıkları azaltır.
Hindistan cevizi yağı, badem ya da fındık yağına kıyasla daha az kişinin alerjik reaksiyon gösterdiği avokado yağı bu yağlara harika bir alternatif sunar.
Eklem ağrıları ve artrit üzerinde güçlü etkileri vardır.
Avokado yağının en büyük mucizelerinden bir tanesi de diğer besin maddelerinin emilimini arttırır etkiye sahip olmasıdır. Yani bu yağ, diğer besinlerden elde edeceğimiz faydanın da daha çok olmasına sağlar!
Avokado yağı göz çevresinde, göz altında kullanılabilir bir yağdır. Fakat göz ile direkt temasından kaçınılmalıdır. Avokado yağı göz altı morlukları konusunda da güzel sonuçlar verir.
Avokadonun benzersiz esansiyel yağ asidi bileşimi, onu saçlar için ideal bir bakım yağı kılar.
1 tatlı kaşığı avokado yağını, 1 tatlı kaşığı hint yağı ile güzelce harmanlayın. Yağların üzerine 2-3 damla lavanta yağı ve 2-3 damla biberiye uçucu yağı ekleyin.
Karışımı ağzı kapalı bir kavanozda saklayın ve geceleri yatmadan önce saç derinize uygulayın. Bu yağın cilt derisinde kepek yapısı etkisi yoktur.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Sultan Çayı, mentollü ferahlatıcı çay karışımı olarak bilinen, geleneksel içerikleri ile hem ferahlatıcı hem de…
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…