Ay suyu, genellikle dolunay ışığı altında bekletilmiş ve dolunayın güçlü enerjisini bünyesinde barındıran saf sudur.
Ay suyunu hazırlamak ve bu suyu kullanmak çok eski çağlara dek uzanan bir ritüeldir. Ritüelin kökeninin 1800’lü yıllara dek uzandığı düşünülmektedir.
Aysuyu genellikle tam dolunay zamanında hazırlanır. Bunun sebebi ayın bu evrede enerjisinin zirvede olduğuna inanılmasıdır. Ancak ayın diğer evrelerinde de ay suyunu hazırlamak elbette mümkündür.
Ancak aysuyu hazırlamanın makbul olmadığı tek bir zaman vardır. O da tahmin edileceği gibi ay tutulması zamanlarıdır.
Suyunuzu muhafaza edeceğiniz bir kavanoz ya da şişe bulun. Bu kabı temiz su ile doldurun. İsterseniz bir miktar işlenmemiş kaya tuzu eklemesi de yapabilirsiniz.
Kullanacağınız suyun yağmur suyu olması daha iyi olacaktır.
Kullanılacak kavanoz ise genellikle içi görünür ve cam olarak tercih edilir.
Eğer suyu içmeyi planlıyorsanız su kesinlikle buna uygun olmalıdır ve muhafazada daha hassas davranılmalıdır.
Suyun ağzı açık bırakılabilir ya da kavanoz kapatılabilir. Eğer içilecekse kapatılması önerilir.
Kavanozunuzu direkt ay ışığı alan bir yere yerleştirin. Pencere kenarı ya da balkon bu iş için ideal olacaktır.
Ay suyunuzu hazırlarken ve yerine yerleştirirken dua edebilirsiniz.
Bu suyu hangi niyet ile kullanacağınızı düşünmek ve buna odaklanmak da iyi bir fikirdir.
Suyunuzu ekstra güçlendirmek için değerli taşlarınızdan destek alabilirsiniz. Bunun için kristallerinizi kavanozunuzun üzerine yerleştirmek yeterlidir.
Özellikle ay taşı ve kuvars enerji temizleyici özellikleri sebebiyle tercih edilebilir.
Kavanozunu hazırlayıp, ay ışığını direkt gören bir yere bıraktıysanız ve niyetinizi belirlediyseniz her şey neredeyse tamam demektir.
Suyun ayın enerjisi ile dolması için onu bir gece boyunca dinlenmeye bırakın. Sabah ay suyunuz kullanmaya hazır olacaktır!
Aysuyu çok yönlü bir enerjiyi barındırır. Onu çok çeşitli biçimde değerlendirebilirsiniz.
Hane için enerji temizliği için suyunuzu kullanabilirsiniz. Bunun için aysuyunuzdan, temizlik suyunuza birkaç damla damlatmanız yeterli olacaktır. Özellikle güneş almayan, karanlık ve tozlu bölgelerde değerlendirebilirsiniz.
Bitkilerinizi de bu su ile sulayarak bu yüksek enerjiyi onlarla paylaşabilirsiniz. Bu su çiçeklerinize ve diğer bitkilerinize canlılık verecektir.
Ay suyunuzu banyoda kullanabilirsiniz. Durulama için bu suyu tercih edebilirsiniz. Bu biçimde suyunuz ile bedensel olarak da şifalanabilirsiniz.
Ay suyunun en yaygın kullanılma biçimlerinden biri de elbette doğal taşların temizlenmesi ve şarj edilmesi için kullanılmasıdır.
Ancak su ile temas etmemesi gereken bazı değerli taşlarda kullanmamaya özen gösterin.
Aysuyu içilebilir su ile hazırlanıp, dinlenme aşamasında güzel muhafaza edilir ise elbette içilebilir.
Ay suyunuzu doğrudan tüketebileceğiniz gibi onu doğal bitki çaylarını demlerken de değerlendirebilirsiniz.
Bu yöntem size içten dışa bir arınma ve ayın enerjisi ile yenilenme vadeder.
Aysuyu yenilenme, enerjik tazelenme ve arınma ritüelleri için kullanılır. Bu suyu farklı biçimdelerde değerlendirmek mümkündür. Ruhsal bir arınmadan, fiziksel bir arınmaya dek her aşamada aysuyu ritüellere dahil edilebilir.
Bütün bir gece boyunca ay ışığı ile beslenen bu özel suyun yaratıcılığı arttıcı etkisi olduğuna da inanılır. Hatta bu su yaratıcı deneyimlerin de bir parçası haline getirilebilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…