Azulen

Azulen Nedir? Azulen Yağı Faydaları Neler?

Azulen (azulene) yağı; tümü anti enflamatuar özelliklere sahip olan papatya, civanperçemi veya mavi solucan otu çiçeklerinin buharla damıtılmasından elde edilen doğal bir botanik yağdır.

Belirgin mavi renk tonu nedeniyle adı İspanyolca mavi anlamına gelen ‘azul’ kelimesinden gelir.

Anti inflamatuar faydaları onu bir cilt yatıştırıcısı haline getirir, bu nedenle ağda ve tıraştan sonra kullanılması amaçlanan hem profesyonel hem de evde kullanılan ürünlerde sıklıkla kullanılır.

Azulen Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

İltihap önleyicidir: Azulen, çeşitli cilt tahrişlerini yatıştırabilir. Spesifik olarak, tıraş veya ağdadan sonra şişlikler ve kızarıklıklarda çok başarılıdır.

Aynı zamanda batık tüyleri önlemeye de yardımcı olur. Bu noktaya kadar, yavaş yavaş daha fazla yüz formülasyonuna dahil edilmesine rağmen, büyük ölçüde hala epilasyon sonrası ürünlerde bulunur.

 Benzer şekilde, güneş yanığı ile uğraşıyorsanız, azulen yağı içeren ürünler kullanmak iyi bir fikir olabilir.

Nemlendirir: Azulene yağı cilt bariyeri işlevini geliştirir, böylece daha az doğal nem kaybı yaşanır. Yine de çabuk emildiği için “kuru yağ” olarak kabul edilir ve arkasında yağlı bir kalıntı bırakmaz.

Anti-mikrobiyal özelliktedir: Azulenin anti-mikrobiyal olarak da hareket edebilmesi gerçeğiyle birleştiğinde, bu anti-enflamatuar faydalar, içeriğin akne tedavilerinde sıklıkla bulunmasını sağlar.

Azulen Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Genellikle çoğu kişi tarafından iyi tolere edilir, ancak diğer pek çok doğal bileşende olduğu gibi, gerçek bir alerji en olası yan etkidir.

Papatya çiçeğine veya papatya ailesindeki diğer bitkilere alerjiniz varsa, azulen yağına reaksiyon gösterebilirsiniz.

Diğer olası sorun, azulenin cildinizi güneşe karşı daha hassas hale getirebilmesidir.

Azulen içeren bir ürünü kullandıktan hemen sonra güneşe maruz kalmaktan kaçının ve bol miktarda SPF uyguladığınızdan emin olun çünkü bildiğimiz gibi güneşe maruz kalma iç mekanlarda da olabilir.

Azulene Nasıl Kullanılır?

En iyi seçeneğiniz, kullandığınız belirli ürünün talimatlarını takip etmektir, ancak epilasyondan sonra kullanılması amaçlanıyorsa, en büyük faydayı elde etmek için tıraş veya ağdadan hemen sonra uyguladığınızdan emin olun.

Ürününüzün berraklığını kaybettiğini fark ederseniz, bu bozulduğuna işarettir. Bu durumda ürünü daha fazla cildinize uygulamayın.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

13 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

13 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

13 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

14 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

1 gün önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

1 gün önce