Azulen (azulene) yağı; tümü anti enflamatuar özelliklere sahip olan papatya, civanperçemi veya mavi solucan otu çiçeklerinin buharla damıtılmasından elde edilen doğal bir botanik yağdır.
Belirgin mavi renk tonu nedeniyle adı İspanyolca mavi anlamına gelen ‘azul’ kelimesinden gelir.
Anti inflamatuar faydaları onu bir cilt yatıştırıcısı haline getirir, bu nedenle ağda ve tıraştan sonra kullanılması amaçlanan hem profesyonel hem de evde kullanılan ürünlerde sıklıkla kullanılır.
İltihap önleyicidir: Azulen, çeşitli cilt tahrişlerini yatıştırabilir. Spesifik olarak, tıraş veya ağdadan sonra şişlikler ve kızarıklıklarda çok başarılıdır.
Aynı zamanda batık tüyleri önlemeye de yardımcı olur. Bu noktaya kadar, yavaş yavaş daha fazla yüz formülasyonuna dahil edilmesine rağmen, büyük ölçüde hala epilasyon sonrası ürünlerde bulunur.
Benzer şekilde, güneş yanığı ile uğraşıyorsanız, azulen yağı içeren ürünler kullanmak iyi bir fikir olabilir.
Nemlendirir: Azulene yağı cilt bariyeri işlevini geliştirir, böylece daha az doğal nem kaybı yaşanır. Yine de çabuk emildiği için “kuru yağ” olarak kabul edilir ve arkasında yağlı bir kalıntı bırakmaz.
Anti-mikrobiyal özelliktedir: Azulenin anti-mikrobiyal olarak da hareket edebilmesi gerçeğiyle birleştiğinde, bu anti-enflamatuar faydalar, içeriğin akne tedavilerinde sıklıkla bulunmasını sağlar.
Genellikle çoğu kişi tarafından iyi tolere edilir, ancak diğer pek çok doğal bileşende olduğu gibi, gerçek bir alerji en olası yan etkidir.
Papatya çiçeğine veya papatya ailesindeki diğer bitkilere alerjiniz varsa, azulen yağına reaksiyon gösterebilirsiniz.
Diğer olası sorun, azulenin cildinizi güneşe karşı daha hassas hale getirebilmesidir.
Azulen içeren bir ürünü kullandıktan hemen sonra güneşe maruz kalmaktan kaçının ve bol miktarda SPF uyguladığınızdan emin olun çünkü bildiğimiz gibi güneşe maruz kalma iç mekanlarda da olabilir.
En iyi seçeneğiniz, kullandığınız belirli ürünün talimatlarını takip etmektir, ancak epilasyondan sonra kullanılması amaçlanıyorsa, en büyük faydayı elde etmek için tıraş veya ağdadan hemen sonra uyguladığınızdan emin olun.
Ürününüzün berraklığını kaybettiğini fark ederseniz, bu bozulduğuna işarettir. Bu durumda ürünü daha fazla cildinize uygulamayın.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…