Backster Etkisi

Backster Etkisi Nedir? Bitkilerle İletişim Mümkün mü?

Backster etkisi, yaptığı çeşitli bitki deneyleri neticesinde Clever Backster tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.

Bitkiler duygulara sahip midir? Duyu ötesi yani psişik algılama yeteneğine sahip midir?

Çoğumuz, bitkilerin hissiz olduğunu ve kesinlikle psişik olmadığını varsayarız.

Ancak Clever Backster yaptığı deneylerin, bitkilerin yalnızca fiziksel ve kimyasal uyaranlara tepki vermekle kalmayıp, aynı zamanda etraflarındaki varlıkların duygu ve düşüncelerini bilme yeteneğine sahip olduklarını iddia etmiştir Ve onların hissiz olduğunu tamamen reddetmektedir!

Backster’ın elde ettiği sonuçları destekleyen başka hiçbir çalışma olmasa da, bitkilerin bizimle iletişim halinde olabileceği, duygulara hatta psişik algılara sahip olabileceği gibi fikirler insanlar tarafından oldukça ilgi çekici ve cazip karşılanmıştır.

C. Backster ve onun bu sıra dışı hipotezinden biraz daha bahsetelim!

Cleve Backster kimdir?

1960’larda, Birleşik Devletler Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) için suçlu sorgulaması ve şüpheli sorgulaması üzerine çalışmalarına devam eden bir araştırmacı idi.

Backster’ın orada çalıştığı süre içinde, o ve diğer araştırmacılar CIA’in ilk yalan makinesi birimini kurmuşlardır.

Yalan dedektörü ya da yalan makinesi olarak bilinen makinayı kullanmaya başlamışlardır.

Bu makina kişinin solunum hızı, kan basıncı ve galvanik cilt tepkisindeki değişiklikleri izlemek için elektrotlar kullanan bir makina idi.

Yalan söylerken, otonom sinir sisteminin savaş ya da kaç moduna girmesi üzerine tasarlanmıştı.

Yalan söyleyen kişinin kan basıncı ve kalp atış hızı artar ve galvanik bir cilt tepkisi olan terleme eğilimi gösterirdi.

Makine, istatistiksel verileri hesaplamak için toplanan verileri kullanır; hesaplanan veriler grafik izlerine dönüştürülürdü.

Backster Etkisi & Bitkisel Psişizm

1960’ların ortalarında, Cleve Backster yalan makinesinin alternatif kullanımlarını düşünmeye başladı.

Dracaena bitkisini sularken, aklına yalan makinesinin alternatif bir kullanımı geldi.

Backster, galvanik cilt tepki elektrotlarının suyun köklerden yapraklara hareketini izleyip izleyemeyeceğini düşündü.

Backster, suyun bitki içinde hareket ettikçe, elektrik direncinde değişikliğe neden olacağını ve mevcut bilgisine dayanarak, yalan makinesinde yukarı doğru bir çizgi ile gösterilen dirençte bir düşüş olacağını bekliyordu.

Beklenen değişiklik gerçekleşmedi. Ancak deneyden yaklaşık bir dakika sonra, bitki bir insana benzeyen yalan makinesi izleri sergilemeye başladı.

Psişik Bitkiler

Kişinin kendi iyiliğine (veya sevilen birinin sağlığına) yönelik bir tehdit, insan yalan makinesi izlerinde önemli değişikliklere neden olabiliyordu.

Bu ilkeye göre Backster, bitkilerin duygusallığı üzerine araştırmalarına devam etti. Backster, bir Dracaena bitkisinin yaprağına tekrar bir galvanik cilt tepkisi elektrotu bağladı.

Sonra bitişik bir yaprak seçti ve bir fincan sıcak kahveye daldırdı. Poligraf izlerinde önemli bir değişiklik olmadı. Şaşkın ve hala deneyi yürütürken Backster, başka fikirler düşünmeye başladı. Yanan kibritle yanındaki yaprağı yakmayı düşündü.

Backster tarafından belirtildiği gibi, o anda yalan makinesinin izleri önemli ani yükselmeler gösterdi. Bitkinin izleme değişiklikleri, sıkıntı içindeki bir insanınkine benziyordu!

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

8 saat önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

1 gün önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

4 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

4 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce