Badem Ezmesi mi Fıstık Ezmesi mi?
Fıstık ezmesi uzun yıllardır kahvaltıların vazgeçilmezlerinden. Badem ezmesi ise son yıllarda adından çok söz ettiriyor!
İkisi de birbirinden lezzetli. Pancar şekeriyle ya da bal ile hazırlanabilirler. Şekersiz bir lezzet arayanlar sadece badem ya da fıstık kullanarak da bu sürmelik lezzetleri hazırlayabilir. İlave şeker içermeyen ezmeler tabii ki en sağlıklı olanları!
Kiminin tercihi, taneli dişe gelir bir ezme, kimi ise tamamen pürüzsüz neredeyse akışkan kıvam kazanmış bir ezmenin peşinde!
Çiğ Fıstık İncelePeki bu iki ezmeyi lezzet açısından değil de besleyicilik ve sağlık açısından karşı karşıya getirsek! Hangisi daha sağlıklı ve besleyici? Badem ezmesi mi yoksa fıstık ezmesi mi? Haydi gelin yakından bakalım!
Besin Değerleri
1 yemek kaşığı kadar şeker ilavesiz fıstık ezmesi:
Yağ: 8,72 g
Sodyum: 68 mg
Karbonhidratlar: 3,55 g
Şeker: 1.65 g
Protein: 3.55 g
Kalsiyum: 7.80 mg
Demir: 0.278 mg
Magnezyum: 27 mg içerir.
1 yemek kaşığı kadar şeker ilavesiz badem ezmesi:
Badem Ezmesi Satın AlKalori: 98
Yağ: 8 g
Sodyum: 36 mg
Karbonhidrat: 3 g
Şeker: 1 g
Protein: 3.35 g
Kalsiyum: 55 mg
Demir: 0.55 mg
Magnezyum: 44 mg içerir.
İç Badem İnceleBadem ezmesi daha fazla e vitamini içerir.
Fıstık ezmesi ise B vitamini açısından daha zengindir.
Badem yağı daha iyi omega 3 omega 6 oranına sahiptir.
Fıstık ezmesinin ise protein yağ oranı daha idealdir, bu da fıstık ezmesini daha iyi bir bitki bazlı protein kaynağı haline getirmektedir.
Kabuklu Datça BademGördüğünüz gibi besleyicilik açısından bu iki besin birbirine oldukça yakın durumdadır. Birinin açıkça diğerinden daha iyi olduğunu söylemek ise çok güçtür.
Çoğu zaman tariflerde birbiri yerine de kullanılabilirler. Bu durumda tercihler damak zevkimize kalıyor!
Şeker ilavesiz katkısız badem ezmesi ve şeker ilavesiz katkısız fıstık ezmesini web sitemizden güvenle temin edebilirsiniz.
Badem Ezmesi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…