Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır?
Sindirim sağlığı, mutlu, sağlıklı ve iyi hissetmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Sindirim sistemindeki önemli organlardan biri kalın bağırsak olarak da adlandırılan kolondur.
Kolon sağlığı, sindirim sağlığının önemli bir parçasıdır. Bazı insanlar, optimal sindirim sağlığı için kolonun temizlenmesi gerektiğini iddia etmektedir. Bununla birlikte, temizlemenin etkinliğini kanıtlayan araştırmalar yetersizdir.
Kolon temizliğinin bazı yönleri faydalı olabilir. Kabızlık veya düzensiz bağırsak hareketleri gibi sorunlara yardımcı olabilir. Toksinlerin ve parazitlerin çıkarılması gibi diğer kolon temizleme iddiaları şüphelidir.
Evde doğal kolon temizliği yapmanın birkaç yolu vardır. Bir kolon temizleme ürünü satın alabilir veya kolon yıkama veya lavman yaptırılabilir.
Bol su içmek, sindirimi düzenlemenin harika bir yoludur. Ilık su içmenin de sindirime iyi geldiği gösterilmiştir. Ayrıca, bol miktarda su içeriği yüksek yiyecekler yemek de önemlidir. Buna karpuz, domates, marul ve kereviz gibi meyve ve sebzeler dahildir.
Aslında, kalın bağırsağı diyet yoluyla doğal olarak temizlemeye yardımcı olan pek çok yiyecek vardır.
Tuzlu su sifonu, kabızlık ve düzensizlik yaşayan kişiler için bu bir seçenek olabilir. Bununla birlikte, kolon temizliği için tuzlu su yıkamanın işe yaradığına dair çok az bilimsel kanıt olduğunu unutulmamalıdır.
Tuzlu su sifonlarının kendileri için çalıştığına inanan insanlardan gelen iddialar ve anekdot hikayeleri vardır. Kendiniz için bir tuzlu su temizliği denemek isterseniz, en iyisi önceden doktorunuzla konuşmaktır.
Sabahları yemek yemeden önce 2 çay kaşığı tuzu ılık suyla karıştırın. İnsanlar genellikle deniz tuzu veya Himalaya tuzu kullanır. Aç karnına hızlıca su için ve birkaç dakika içinde tuvalete gitme dürtüsü hissedebilirsiniz. Bunu sabah ve akşam yapın ve temizlikten sonra bir süre evde banyoya yakın kaldığınızdan emin olun. Birden çok kez tuvalete gitmeniz gerekebilir.
Bitki Çayları
Bitki çayları, kolon yoluyla sindirim sağlığına yardımcı olabilir. Psyllium, aloe vera, hatmi kökü ve kaygan karaağaç gibi müshil otlar kabızlığa yardımcı olabilir.
Bu bitkileri kullanmadan önce doktorunuzla konuştuğunuzdan ve talimatları yakından takip ettiğinizden emin olun. Zencefil, sarımsak ve acı biber gibi diğer bitkkiler de antimikrobiyal fitokimyasallar içerir. Bunların kötü bakterileri baskıladığı düşünülmektedir. Bu nedenle, çalışmalara ihtiyaç duyulsa da birçok temizlemeye dahil edilirler.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…