Ballı Su
Sabahları limonlu ılık su içmek oldukça popüler bir alışkanlık. Limonlu suyun sindirimi desteklediği, cildi nemlendirdiği ve kilo kaybına yardımcı olduğu bilinen bir gerçek.
Bazı kişiler ise limonlu suya biraz lezzet katmak için bal ilavesi yapmayı tercih ediyor. Özellikle soğuk algınlığı ve nezle gibi durumlarda bal ilavesi yapmanın yararına inanılıyor.
Fakat bal ilave edilmiş suyun faydaları yalnızca nezle, grip ile sınırlı değil! Haydi gelin ballı suya daha yakından bakalım!
Gerçek balın antimikrobiyal, antibakteriyel ve anti-enflamatuar etkisi onun hastalıklarla baş etmede sık sık tercih edilme sebebidir. Bal, geleneksel tıpta yanık tedavisinden, soğuk algınlığına dek birçok tedavide kullanılır.
2 çay kaşığı bal ilave edilmiş ılık suyun, üst solunum yolu enfeksiyonları ile baş etmede etkili olduğunu gösteren çalışmalar vardır.
Soğuk algınlığı semptomlarını azaltmada, daha iyi bir uyku uyumada, öksürükten hızla kurtulmada etkili olan ballı su 2 yaşın üzerindeki alerjik olmayan çocukların da kullanımına uygundur.
Gece yatarken ballı su içmek özellikle kaliteli uykuya geçişte yardımcıdır.
Ballı su, serbest radikallerin vücuda getirdiği oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan antioksidanlarca çok zengindir.
Bu antioksidanların yardımı ile bağışıklık sistemini destekleyicidir.
Kullanılan balın cinsi önemli olmamakla birlikte, kalitesi üst düzeyde önemlidir.
Ballı suyun faydalarından en üstü düzeyde yararlanmak için ışıl işlem görmemiş, ham bal tercih edilmelidir. Kaynağını bildiğiniz, sertifikalı, analizli balların kullanılması önerilir.
Kullanılan bal çiçek balı, çam balı da başka bir tür olabilir.
Eğer kestane balı tercih edilecekse kullanılan miktar azaltılabilir. 2 çay kaşığı yerine 1 çay kaşığı eklenebilir.
Şimdi İnceleLimon ve balı ılık su içinde bir arada kullanmak faydayı arttıracaktır. Limonun içerdiği C vitamini destek niteliğindedir.
Yalnızca limon değil, zahter kekik, top kekik, biberiye, zerdeçal ya da zencefil de ballı suya ilave edilebilir. Bu ilaveler suyun faydalarını kat kat arttıracaktır.
Şimdi İncele
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…