Ayurveda

Balya Ayurvedik Yağı Nedir? Etkileri Neler? Faydaları

Balya ayurvedik yağı, Hint tıbbı (Ayurveda) geleneğinde kullanılan bir yağdır.

Bu yağ; zeytinyağı, susam yağı, hint yağı, badem yağı, buğday tohumu yağı, karakafes yağı, çemen yağı, fesleğen yağı, zencefil yağı, gül ağacı esansiyel yağı ve diğer bitkisel yağların karışımından oluşur.

Vücudun farklı bölgelerindeki ağrıları hafifletmek, stresi azaltmak ve zihni sakinleştirmek gibi farklı amaçlar için kullanılabilir.

Balya yağı, çeşitli bitkilerin özlerinden yapılan birçok diğer Ayurvedik yağlarla birlikte kullanılabilir. Bu bitkiler arasında adaçayı, biberiye, zencefil, karanfil, kişniş, papatya, lavanta ve diğerleri yer alabilir.

Bu bitkilerin kombinasyonu, vücudu rahatlatmaya, zihni sakinleştirmeye ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.

Balya; bir masaj yağı olarak kullanılır. Masaj sırasında, yağ nazikçe cilde uygulanarak deriye nüfuz etmesi sağlanır. Bu yağın düzenli kullanımı, kasları gevşeterek ağrıyı hafifletmeye ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, stresi azaltmaya, uyku kalitesini artırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Vücuttaki enerji merkezlerinin (çakra) dengeleyerek enerji akışını düzenleyici bir yağdır. Vata azaltıcı, Pitta ve Kapha arttırır etkisi vardır.

Ayurveda, insan vücudunun farklı fonksiyonlarının dengeleyici bir etkiye sahip olduğuna inanır. Bu dengenin korunması, sağlıklı bir yaşam tarzının sürdürülmesiyle mümkündür.

Balya ayurvedik yağı, bedenin ve zihnin rahatlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olabilir ve vücudun doğal savunma mekanizmasını güçlendirebilir. Bu amaçla genellikle ayak tabanlarına masaj yapılarak akşam yatmadan hemen önce uygulanır.

Balya; çeşitli rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olabilir. Bunlar arasında kronik ağrılar, uyku bozuklukları, anksiyete, depresyon, migren, astım, fibromiyalji ve artrit gibi durumlar yer alabilir.

Yağ ayrıca banyo suyuna veya birkaç damla yastık altına sürülerek kullanılabilir. Ancak herhangi bir sağlık sorunu olan kişiler veya hamileler tarafından kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışılması gerekir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce