Baobab Tozu Nasıl Kullanılır? Faydaları Neler?
Baobab; Afrika, Madagaskar ve Avustralya gibi ülkelerde yetişen oldukça yüksek ve görkemli bir ağaçtır. Kurak iklimlerin bitkisidir.
Bu ağaç “hayat ağacı” olarak da bilinir.
Latince ismi: Adansonia digitata
Şimdi Satın AlBu bereketli ağacın her bir parçası insanlar tarafından kullanılır.
Yapraklar, meyveler, tohumlar ve hatta ağacın kabuğu bile işlenir.
Ağacın meyveleri 6 aylık bir sürede kendi dalında kurur ve olgunlaşır. İlk etapta taze görüntüsü olan meyve, süre sonunda çok sert kabuklu bir meyveye dönüşür.
Bu kuru meyve hindistan cevizi gibi kırılabilir. Ancak hindistan cevizinin aksine baobab meyvesinin içi sulu değildir. Sizi karşılayan hamursu bir yapı olacaktır.
Bu dalından kuruyup olgunlaşan meyveyi olduğu haliyle tüketmek bu nedenle güçtür. Baobab genellikle kabuğundan ayrılıp öğütülüp toz haline getirilir ve bundan sonra kullanılır.
Bu toz salatalara, yoğurda, meyve-sebze sularına, smoothilere eklenerek tüketilir.
Tadı ekşimsi, tropik aromadadır. Çoğu insan bu tattan rahatsız olmazken, bazıları için fazlasıyla ekşi -acı keyifsiz bir meyve tozudur.
Baobab meyveleri dalda kendiliğinden kuruyan meyvelerdir. Bu nedenle hasat sonrası ilave bir kurutma işlemine ihtiyaç duyulmaz. Bu da meyvelerde vitamin kaybının en düşük seviyede olması anlamına gelir.
Meyveler yüksek seviyede C vitamini içerir. İçeriğindeki potasyum miktarı da oldukça yüksektir. Hatta muzdan bile yüksektir!
Yetiştiği coğrafyalarda sıklıkla hastalık zamanında, vücuda kuvvet ve enerji vermek için tercih edilen bir meyve tozudur.
C vitamini ve potasyumun yanı sıra
Baobab, çözünür lif bakımından zengindir. Çözünür lifler ise enerji sıçramalarını – çökmelerini önleyici ve kan şekeri dengeleyicidir.
Meyveler, içeriğindeki yüksek C vitamini ile ciltte kollajen üretimini destekler.
Cilt sağlığı için meyveden elde edilen toz dahili olarak kullanılabileceği gibi tohumlardan elde edilen baobab yağı da harici olarak cilde sürülebilir.
Şimdi Satın AlBu yağ cilt için mükemmel bir bakım yağıdır. Cildi derinlemesine nemlendirir.
Ciltte ağır bir his bırakmaz ve kokusu da rahatsız edici değidir.
Bu yağ içeriğinde bol miktarda E vitamini ve kıymetli üç nadir yağ asidini saklar. Bu yağ asitleri malvalik, sterkulik ve dihidrosterkuliktir.
Baobab Yağı Satın AlMeyveden elde edilen tozlar çoğu kişi için güvenli olarak kabul edilir. Ancak ağacın yaprak ve kabuk kısımlarından hazırlanan ve tedavi edici amaçlı kullanılan tozlarda vardır.
Bu tozların özellikle gebelik ve emzirme döneminde kullanılması önerilmemektedir. Bunun nedeni kabuk be yaprak tozlarının olası yan etkileri ile ilgili yeterli çalışma olmaması ve bu tozların meyve tozlarına kıyasla çok daha yoğun bir yapıya sahip olmasıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…