Barbekü Sos Tarifi: Barbekü Sosu Nasıl Kullanılır? Nasıl Hazırlanır?
Barbekü sos; tatlı, isli, dumansı bir tatta leziz mi leziz bir eşlikçidir. Tatlı aromasının altında ekşi, tuzlu tatlar da belirgindir.
Özellikle et ve tavuk ile mükemmel bir uyum yakalayan bu sosu hazır olarak satın almak yerine en doğal ve leziz hali ile kendiniz hazırlamak istiyorsanız bu yazımız tam size göre!
Bu leziz eşlikçiyi hazırlamak yalnızca 15 dakikanızı alacak! Koruyucu, kıvam arttırıcı, renklendirici, yapay aroma içermeyen içeriği ile güvenle tüketilebilir!
Barbekü sos hem ızgaralara, hem kızartmalara uyumlu bir tada sahiptir.
Kırmızı et, ızgara tavuk, köfte, hamburger, patates kızartması, çıtır tavuk parçaları… ve çok daha fazlası ile barbekü sosu kullanabilirsiniz.
Koruyucu içermeyen ev yapımı sosunuzun ömrü buzdolabında saklandığı sürece 3 hafta kadardır. Eğer sosunun çok fazla miktarda ise ve kısa sürede tüketemeyecekseniz buzluğu da atmaya uygundur.
Buzlukta sosunuzu 2 ay kadar bozulmadan saklayabilirsiniz.
Barbekü Sos İçindekiler
Barbekü Sos Yapımı
Tüm malzemeyi eş zamanlı olarak orta ebatlı bir tencereye aktarın. ve karıştırın.
Orta ateşte malzemeleri kaynatın. Ara ara karıştırın.
Fokurdamaya başlayınca ocağın altını iyice kısın.
En kısık ısıda sosunuzu 10 dakika kadar pişirin. Kıvamı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Bunun için suyu azaltın ya da artırın.
Süre sonunda ocağı kapatın ve cam bir kavanoza aktarın.
Sosu kavanozda soğuyana kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
Barbekü sos tamamen soğuduğunda buzdolabına alın.
Sos soğuduğundan hemen tüketebilirsiniz ama daha dengeli ve oturmuş bir tat için 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Afiyet Olsun.
Sos bünyesinde birçok farklı aromayı ve lezzeti aynı zamanda taşır. Baskın tat dumansı, isli bir tattır. Bu tat özellikle mangal, ızgara yemeklerini sevenleri fazlasıyla cezbeder. Bu isli aromaya ayrıca tatlı, ekşi, tuzlu çeşitli aromalar eşlik eder.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…