Bariyer krem; iyi olanı içeride tutmak ve kötü olanı dışarıda tutmak için cilde hayati işlevinde yardımcı olmak için çalışır.
Bariyer kremler cildin fiziksel bariyerini korur ve ve cildin kurumasını önler.
Ciltte topikal bir bariyer sağlayarak transepidermal su kaybını ve cilt bozulmasını durdurur. Bu kremler ayrıca cilt yırtıklarını ve mevcut yaraları iyileştirebilir.
Potansiyel tahriş edici maddelere karşı bir kalkan görevi görerek, zarar görmüş cildin kendini onarması için ideal ortamı yaratmak üzere çalışır.
Bu kremler cildin yüzeyi üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturuyorsa peki diğer nemlendiricilerle aynı etkiye mi sahiptir?
Tam olarak değil. Bir nemlendirici cildin dış katmanını nemlendirirken, bariyer kremler cilt bariyerinin kendisini geri yükler. Bariyer kremler hasarlı cildi onarır, cildin kendi kendini iyileştirmesine izin verir ve genellikle daha kalındır, nemlendiriciler ise cildin hidrasyonunu artırır. Bu nedenle de yatak yaraları için nemlendirici kremler değil bariyer kremler tercih edilmektedir.
Ciltte (yüz ve vücut) koruyucu bir mühür görevi gördükleri ve bu nedenle üstüne uyguladığınız herhangi bir şeyin düzgün bir şekilde emilmesini önledikleri için, muhtemelen gündüz rutininizde en son bir bariyer krem kullanmak en iyisidir.
Evet elbette sürülebilir. Ancak bu amaçla özel olarak tasarlanmış formüller tercih edilmelidir.
Yüz için tasarlanan cilt bariyeri kremleri daha nefes alabilir bir kıvama sahiptir, gözenekleri tıkamaz, Çoğunlukla yararlı besinler içerir ve daha zengin bir dokuya sahip olması sağlanır.
Peptitler veya yaşlanma karşıtı ürünler kullanıyorsanız, bariyer kremi bunların daha etkili bir şekilde nüfuz etmesine yardımcı olarak daha iyi sonuçlar verir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…