Barut ağacı kabuğu; kilo vermek, kabızlığı önlemek ve mideyi rahatlatmak gibi çok çeşitli amaçla kullanılabilmektedir.
Kabuklar yalnızca kuru halde tüketilmekte ve taze iken kullanılamamaktadır. Barut ağacının kabukları ilkbaharda soyulmakta, yaz boyu kurutulmakta ve ancak kış aylarında tüketilmeye başlanmaktadır. Kabukların tamamen kuruma süresi oldukça uzun sürmekte, neredeyse 1 yılı almaktadır.
Latince ismi: Rhamnus Frangula
Ağacın dış kabuğu sayısız sağlık faydasına sahip olmasına karşın iç kısmı kesinlikle tüketime uygun değildir. Dahası zehirlidir.
Kabukların en yaygın kullanım şekli demlenmesi ve çay olarak tüketilmesi biçimindedir.
Hoş aromalı bir ağaç olan barut ağacı ayrıca tütsü olarak yakılarak da kullanılabilmektedir. Bu tütsünün kokusunun baş ağrısına, mide bulantısına ve uyku problemlerine iyi geldiğine inanılmaktadır.
Barut ağacı kısa boylu, bodur bir türdür. Ve esasen Kuzey Afrika’ya özgüdür. Ülkemizde Karadeniz bölgesinin dağlık arazilerinde de yetişmektedir.
Barut Ağacı Kabuğu Satın AlBarut ağacının erikten daha ufak meyveleri de vardır. Meyveler başta kırmızı daha sonra koyu mor renktedir. Ve kabuğu gibi yaprakları da tüketime uygun yapıdadır. Meyveler boya sanayinde kullanılmaktadır.
Barut ağacı diğer bitki çaylarından farklı olarak bir gece öncesinden suda bekletilerek dinlendirilir. Eğer bu işlem uygulanmayacaksa kabuklar demlenmeden önce güzelce yıkanabilir.
Ertesi gün kabukların suyu süzülür ve kabuklar 10 dakika demlenir ve ılık olarak içilebilir. Çay tamamen soğumuş halde iken harici olarak da kullanılabilir. Yara iyileşmesini hızlandırır ve çıbanları geçirir.
Barut kabuğu çayı genellikle yemeklerden önce tüketilmektedir. Bu biçimde kilo kaybına da olumlu etki yapacağı düşünülmektedir.
Hemoroid için etkilidir.
Sindirimi düzenlemeye yardımcıdır ve kabızlık riskini azaltır.
Çıban tedavisinde destek olarak kullanılmaktadır.
Kabuklar antispazmodik etkiye sahiptir. Kas spazmlarını rahatlatır.
Karaciğer dostu bir bitki olarak bilinir. Zararlı toksinlerin atılmasını destekler.
Bağırsak sağlığını destekler. Parazitleri engeller. Ayrıca gaz ve şişkinliği azaltır.
Kabukların metabolizma hızlandırıcı ve kabızlık önleyici etkisi ile zayıflamayı da destekleyici olabileceği düşünülmektedir.
Bu amaçla genellikle demlenen kabuklar, yemeklerden hemen önce 1 fincan kadar tüketilmektedir.
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…