Bearnez sos (Bernez sosu), kırmızı et ile özellikle biftek ile bir arada servis edilen en lezzetli soslardan biri olarak kabul edilir. Fransız mutfağının önde gelen, klasikleşmiş soslarının başındadır.
Kaliteli et restaurantlarının vazgeçilmezi olan bearnez sosun hazırlanması zahmetlidir. En ideal biçimde tarifin, elde kesintisiz olarak en az 15 dakika kadar çırpılması gerekir. Aksi halde sos istenmeyen bir kıvama ulaşır ve kalınlaşır.
Elbette süreyi kısaltıp, süreci daha basite indirgemek için bir blenderdan da destek alınabilir. Blender yardımı ile bernez sosun hazırlanması sadece.2 dakika kadar sürecektir.
Fransız mutfağının temel öğelerini barındıran bu tarifin içinde beyaz şarap sirkesi, beyaz şarap, tarhun, frenk maydanozu, arpacık soğanı, tereyağı (sade yağ) ve yumurtası sarısı vardır.
Sosun yapımına başlamadan önce bir ön hazırlık olarak sirke demlenir.
Sirke demleme işlemi için sirke, beyaz şarap, otlar, tane karabiberler ve arpacık soğanı küçük bir tavada orta kısık ateşte 2 dakika kadar kaynatılır ocaktan alınır. tatlanması için 5 dakika kadar dinlendirilir.
5 dakika sonunda malzemeler süzülür ve tamamen soğumaya bırakılır.
Demlenmiş sirke tamamen soğuduğunda yumurta sarıları biraz tuz ile blenderın girebileceği uzun bir kaba aktarılır.
Blender çalışmaya başladıktan sonra sade yağı azar azar kaba dahil edilir.
Tüm tereyağı eklendikten sonra blenderı yukarı aşağı hareketlerle 20 -30 sn daha çalıştırılır.
Son dokunuş olarak taze tarhun ve frenk maydanozunu da tarife dahil edilerek tarif tamamlanmalıdır.
Bu sos klasik biçimde kırmızı et ile özellikle biftek ile servis edilir. Ancak somon ile de çok yüksek bir uyum içindedir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…