Beslenme

Bebek Tarhanası Normal Tarhana Farkı Nedir?

Bebek tarhanası, yüksek besleyiciliği ile anneler ve babalar tarafından sıkça tercih edilen bir ürün. Fakat doğru biçimde hazırlanmamış bir tarhana bebeğinize faydadan çok zarar da verebilir.

Peki ideal bebek tarhanası nasıl olmalıdır? Bebek tarhanasının normal tarhanadan farklı nedir?

Bebek Tarhanası Normal Tarhana Farkı Nedir?

Bu soruya hepimizin ilk cevabı muhtemelen bebek tarhanasında acı olmaz olacaktır. Evet doğru bir bebeğin yiyeceği tarhanada elbette acı biber olmamalıdır.

Ama iş acı biber ile bitmiyor!

  • İdeal bebek tarhanası içinde yalnızca acı biber değil hiçbir başka baharat da olmamalıdır. Bizler için çokça faydalı olan kekik, nane gibi baharatlar bebekler için henüz uygun olmaz.

Sadece baharatlar da değil tuz ve şeker de en ideal bebek tarhanası için uygun olmayanlar listesindedir.

  • Bazı tarhanalar bakliyatları içerir. Fasülye, nohut, mercimek.. çeşit çeşit bakliyat tarhanalara lezzet ve besleyicilik kadar. Fakat bakliyatlar da her zaman, her bebek için uygun olmayabilir.

Bakliyatlar yoğun gaz yapıcıdır, gaz da bebeklerin düşmanı!

  • Maydonoz, dereotu, taze nane.. evlerin olmazsa olmazı ama gelin görün ki bu yüksek aromalı taze otlar da bebek tarhanasında kullanılamazlar.

Bebekler leziz yeşilliklerle tanışmak için biraz daha beklemeli!

  • Gluten hassasiyeti!

Tarhananın ana malzemelerinden biri de kuşkusuz un. Tam buğdayı, siyezi, esmeri.. çeşit çeşit un ile tarhana hazırlamak mümkün. Fakat en güzeli de, en lezizi de olsa glutene hassasiyeti olan minikler için glutenli unlar ile hazırlanan hiçbir tarhana uygun olmayacaktır.

  • Gelelim domatese!

Tarhananın olmazsa olmazları arasındadır domates evet. Ama bazı minikler domatese karşı hassasiyet ve alerjik reaksiyon gösteriyor olabilirler. Bu nedenle 1 yaş öncesi bebek tarhanasında domates kullanımı da önerilmemektedir.

  • Soğan ve salça da gene normal tarhanada yaygın kullanılır, bebek tarhanaları için uygun olmayanalar listesindedir.

Bebeklere Tarhana Kaçıncı Ayda Verilir?

Her bebek kendine has ve özel olduğundan bu sorunun cevabı değişkenlik gösterecektir.

Gene de uzmanların ortak görüşü ek gıdaya geçiş dönemine denk gelen en erken 6. ay itibariyle bebeklerimizi tarhana ile tanıştırabileceğimiz yönündedir.

Bebek Tarhanasının İçinde Neler Var?

6. ayda oldukça sade bir tarhana ile bebeğimizin beslenmesine ekleyeceğimiz tarhananın içeriği 1 yaş itibariyle daha da renklendirilip içeriği zenginleştirilebilir.

6. Ay itibariyle bebeğinize vereceğiniz sade tarhana içinde tam buğday unu, süzme yoğurt, havuç, taze fasülye, brokoli gibi çeşitli sebzeler olması idealdir. Bebeğin alerjik olmadığı durumlarda bunlara ek listeye tatlı biber de eklenebilir.

Bebek tarhanası  oldukça açık renkli, neredeyse beyaz olmalıdır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Çin Geveni Telomer İlişkisi

Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…

7 gün önce
  • Tarif

Fıstık Şeklinde Tatlı Tarifi

Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…

2 hafta önce
  • Saç Bakımı

Babassu Yağı Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…

2 hafta önce
  • Sağlık

Kıvırcık Nane PCOS için Etkili mi? Bilimsel Çalışmalar Ne Diyor?

Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…

3 hafta önce
  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

1 ay önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

1 ay önce