Bebek tarhanası, yüksek besleyiciliği ile anneler ve babalar tarafından sıkça tercih edilen bir ürün. Fakat doğru biçimde hazırlanmamış bir tarhana bebeğinize faydadan çok zarar da verebilir.
Peki ideal bebek tarhanası nasıl olmalıdır? Bebek tarhanasının normal tarhanadan farklı nedir?
Bu soruya hepimizin ilk cevabı muhtemelen bebek tarhanasında acı olmaz olacaktır. Evet doğru bir bebeğin yiyeceği tarhanada elbette acı biber olmamalıdır.
Ama iş acı biber ile bitmiyor!
Sadece baharatlar da değil tuz ve şeker de en ideal bebek tarhanası için uygun olmayanlar listesindedir.
Bakliyatlar yoğun gaz yapıcıdır, gaz da bebeklerin düşmanı!
Bebekler leziz yeşilliklerle tanışmak için biraz daha beklemeli!
Tarhananın ana malzemelerinden biri de kuşkusuz un. Tam buğdayı, siyezi, esmeri.. çeşit çeşit un ile tarhana hazırlamak mümkün. Fakat en güzeli de, en lezizi de olsa glutene hassasiyeti olan minikler için glutenli unlar ile hazırlanan hiçbir tarhana uygun olmayacaktır.
Tarhananın olmazsa olmazları arasındadır domates evet. Ama bazı minikler domatese karşı hassasiyet ve alerjik reaksiyon gösteriyor olabilirler. Bu nedenle 1 yaş öncesi bebek tarhanasında domates kullanımı da önerilmemektedir.
Her bebek kendine has ve özel olduğundan bu sorunun cevabı değişkenlik gösterecektir.
Gene de uzmanların ortak görüşü ek gıdaya geçiş dönemine denk gelen en erken 6. ay itibariyle bebeklerimizi tarhana ile tanıştırabileceğimiz yönündedir.
6. ayda oldukça sade bir tarhana ile bebeğimizin beslenmesine ekleyeceğimiz tarhananın içeriği 1 yaş itibariyle daha da renklendirilip içeriği zenginleştirilebilir.
6. Ay itibariyle bebeğinize vereceğiniz sade tarhana içinde tam buğday unu, süzme yoğurt, havuç, taze fasülye, brokoli gibi çeşitli sebzeler olması idealdir. Bebeğin alerjik olmadığı durumlarda bunlara ek listeye tatlı biber de eklenebilir.
Bebek tarhanası oldukça açık renkli, neredeyse beyaz olmalıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…