Bebeklere ayva ne zaman verilir?
Ayva yetişkinler için lezzetli ve besleyici bir kış meyvesidir. Onu taze taze yiyebilir ya da lezzetli kompostolar, reçeller hazırlamak için kullanabilirsiniz.
Ayva bebeklerin de beslenmesine elbette bir noktada dahil edilebilir. Ancak doğru zamanı bilmek ve meyveyi doğru işlemlerden geçirmek bu noktada oldukça önemlidir.
Peki bu çok sağlıklı meyve bebeklere ne zaman verilir? Bebeklerin ayva ile tanışması için doğru ay ne zamandır?Ayvanın bebeklere faydaları nelerdir? Bebeklere alerji yapar mı? Zararları var mıdır? Ayva bebeklere nasıl verilmeli? Haydi gelin bu soruların cevaplarına göz atalım!
Evet, bebeğinize doktorunun onayı alındıktan sonra ayva verebilirsiniz.
Bebekler alerjik bünyeye sahip olabileceği için her bitki ya da yeni meyve sebze de olduğu gibi ayvayı da vermenden önce mutlaka doktorunuza danışınız.
Doktorunuz aksini belirtmediği sürece bebeklere 6. Aydan itibaren püre halde ya da çorbalarda ayva verebilirsiniz.
Gene de bebeğinizi kabızlık sorunu var ise ayva tüketiminden kaçınmanız ya da bunu kısıtlı tutmanız sıklıkla önerilmektedir.
İlk etapta ayva azar azar verilmelidir, ayva sindirimi ne çok zor ne de çok kolay bir meyvedir.
Genellikle elma gibi sindirimi daha kolay olan meyveler ile bir arada tercih edilir. Ve 2 birim elma için 1 birim ayva kullanılabilir.
Ayva yemesi güç yapısı nedeniyle işlenmeden verilemez. Zor yutulan bir meyve olduğundan render ya da direkt püre yapımı da önerilmez.
En sık biçimde ayvalar buharlandıktan sonra püre yapılarak bebeklere verilir.
Çorbalarda ya da püreler ayvaya; elma, muz ve tatlandırmak için az miktarda tarçın eşlik edebilir.
9. Aydan itibaren bu karışıma çilek de dahil edilebilir.
Ayvayı bebeklere vermenin bir diğer yöntemi de ayvanın suyunu sıkıp posasından arındırarak yalnızca suyunu vermek olabilir.
Bu biçimde bebekler ayva suyunu rahatça tüketebilir. Ayva suyunu bebeklere verirken de aşırıya kaçmamak gerekmektedir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…