Bebeklere Ihlamur Çayı Verilir mi?
Ihlamur çayı; Yetişkinliklerin özellikle kış ve bahar aylarında grip nezle salgınlarından korunmak amacıyla, rahatlamak amacıyla, güzel bir uyku çekmek amacıyla, hastalandıklarında iyileşmek, boğazları yumuşatmak amacıyla sık sık tükettiği faydaları saymakla bitmez bir doğal bitki çayıdır.
Peki, bu çok faydalı çay bebeklere de içirilir mi? Ihlamur çayı bebeklere kaçıncı ayda verilebilir? Ihlamurçayının bebeklere faydaları nelerdir? bebeklere alerji yapar mı? Zararları var mıdır? Haydi gelin bu soruların cevaplarına göz atalım!
Evet, bebeğin doktorunun onayı alındıktan sonra bebeklere verilebilir. Bebekler alerjik bünyeye sahip olabileceği için her bitki de olduğu gibi ıhlamur çayını da kullanmadan önce mutlaka doktora sorulmalıdır.
Ihlamur ÇayıIhlamur çayı, bebeğin ıhlamur içmesinde doktorunun gördüğü bir sakınca yoksa 6. aydan itibaren az miktarlı olarak verilebilir.
Ihlamur bebeklere içirilirken abartıya kaçılmamalıdır. Bebekler için günde 1 ya da 2 kez yarım kahve fincanı kadar verilebilir.
Şimdi Satın AlBebeklere çayı hazırlarken, ıhlamurları kaynatmamak gerekir. Sıcak su içerisine bir tutam kadar ıhlamur ekleyip, 5 dakika kadar sonra ıhlamurlar çıkarılmalıdır. Çiçek ve yapraklar suyun içinde fazla bekletilmemelidir. Bebeklere verilecek ıhlamur çayı açık olmalıdır.
Ihlamur çayı ılık halde içirilmelidir. Günlük olarak hazırlanmalı ve taze olarak bebeğe içirilmelidir. Bebekler için sallama çaylar, paketlenmiş ıhlamur çayları kesinlikle önerilmez. Mevsiminde toplanan, gölgede kurutulan ve uygun koşullarda saklanan doğal yerli ıhlamur tercih edilmelidir.
1 yaşından küçük bebeklerde çay içerisine karabiber ya da bal eklemesi kesinlikle yapılmamalıdır. Ihlamurçayı sade olarak tercih edilmelidir.
Mevsiminde egzoz gazının dahi ulaşmadığı ıhlamur ağaçlarından toplanıp, gölgede kurutulan doğal ıhlamurları egepazarindan.com adresinden güvenle satın alabilirsiniz!
Şimdi Satın AlTüm doğal bitli çaylarımızı incelemek için tıklayınız.
Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan, bilgilendirici makalelerimizden haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Sığla Yağı Yabani Kekik Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…