Benzoil Peroksit

Benzoil Peroksit İçeren Ürünler Sağlıklı mı?

Benzoil peroksit; dünyada altmış yılı aşkın bir süredir akne tedavisinde kullanılan peroksit ailesindeki organik bir asittir.

Keratolitik, orta komedolitik ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle akne için etkili bir tedavi olarak kabul edilir ve birçok akne türü üzerinde etkilidir.

Benzoil Peroksitin Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Akneye neden olan bakterileri öldürür: Benzoil peroksit akneye neden olan bakterileri öldürerek sivilceleri tedavi eder.
  • Fazla yağı giderir: Aşırı parlaklık sizi endişelendiriyorsa, benzoil peroksit içeren temizleyiciler size yardımcı olabilir ve fazla yağı giderebilir.
  • Ölü deri hücrelerini uzaklaştırır: Ölü deri hücrelerinin oluşumunu azaltarak diğer ürünlerin etkinliğini artırmaya yardımcı olabilir, serum ve nemlendiricilerin daha kolay nüfuz etmesini sağlar.

Benzoil Peroksit İçeren Ürünler Zararları Neler?

Kullanıcılar; benzoil peroksitin cildi kurutabileceğini tahriş edici olabileceğini ve aşırı kuruluk ve kızarıklık lekeleri bırakabileceğini deneyimleyebilirler.

Çoğu insan için, benzoil peroksitin günde iki defaya kadar yalnızca bir form ürün olarak kullanı önerilir.

Bu nedenle, sabahları bir benzoyl peroxide temizleyici kullanıyorsanız, bir BP leke tedavisi de kullanmamanız gerekir.

Ayrıca aynı rutinde kullanıldığında benzoil peroksidin C vitamini serumlarının etkinliğini azaltabileceği de bilinmektedir.

Benzoyl Peroxide İçeren Sivilce Kremleri Nasıl Kullanılır?

Aknenize neyin sebep olduğunu tam olarak belirleyebilseniz de tespit edemeseniz de, sonuç olarak tıkanmış bir gözenek içinde bakteri oluştuğunda ciltte sivilceler oluşur.

 Bu, benzoil peroksidi birçok insan için tercih edilen sivilce önleyici veya tedavi edici yapan şeydir. Bakterilerden kurtulmak için bileşen cildinizde çok çalışır.

Akne ile savaşan ürünlerde yaygın olarak bulunan bileşenlerden ikisi; Benzoyl peroxide veya salisilik asittir.

Bu iki bileşen arasında bazı temel farklılıklar vardır. Benzoyl peroxide bakteri öldürücüdür, salisilik asit ise gözeneklerdeki yağı veya hücre birikimini gidermek için çalışmaktadır.

Yani salisilik asit bakteri oluşumuna yol açabilecek bazı bileşenleri eksfoliye ederken, benzoyl peroxide oluşmaya başlayan bakterileri öldürür.

Bu bileşeni cildinizde kullanmanın birkaç yolu vardır:

  • Yüz temizleme ürünü olarak,
  • Leke giderici ürün olarak,
  • Losyon formda,
  • Toner (tonik) formda.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

11 saat önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

3 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

3 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

2 ay önce