Benzoil peroksit; dünyada altmış yılı aşkın bir süredir akne tedavisinde kullanılan peroksit ailesindeki organik bir asittir.
Keratolitik, orta komedolitik ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle akne için etkili bir tedavi olarak kabul edilir ve birçok akne türü üzerinde etkilidir.
Kullanıcılar; benzoil peroksitin cildi kurutabileceğini tahriş edici olabileceğini ve aşırı kuruluk ve kızarıklık lekeleri bırakabileceğini deneyimleyebilirler.
Çoğu insan için, benzoil peroksitin günde iki defaya kadar yalnızca bir form ürün olarak kullanı önerilir.
Bu nedenle, sabahları bir benzoyl peroxide temizleyici kullanıyorsanız, bir BP leke tedavisi de kullanmamanız gerekir.
Ayrıca aynı rutinde kullanıldığında benzoil peroksidin C vitamini serumlarının etkinliğini azaltabileceği de bilinmektedir.
Aknenize neyin sebep olduğunu tam olarak belirleyebilseniz de tespit edemeseniz de, sonuç olarak tıkanmış bir gözenek içinde bakteri oluştuğunda ciltte sivilceler oluşur.
Bu, benzoil peroksidi birçok insan için tercih edilen sivilce önleyici veya tedavi edici yapan şeydir. Bakterilerden kurtulmak için bileşen cildinizde çok çalışır.
Akne ile savaşan ürünlerde yaygın olarak bulunan bileşenlerden ikisi; Benzoyl peroxide veya salisilik asittir.
Bu iki bileşen arasında bazı temel farklılıklar vardır. Benzoyl peroxide bakteri öldürücüdür, salisilik asit ise gözeneklerdeki yağı veya hücre birikimini gidermek için çalışmaktadır.
Yani salisilik asit bakteri oluşumuna yol açabilecek bazı bileşenleri eksfoliye ederken, benzoyl peroxide oluşmaya başlayan bakterileri öldürür.
Bu bileşeni cildinizde kullanmanın birkaç yolu vardır:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…