Beta sitosterol; fitosterol olarak bilinen bir bitkisel temelli bir maddedir. Fitosteroller yapı olarak kolesterole benzer. B-sitosterol içeren diyet takviyeleri de dünya çapında popülerdir.

Beta-Sitosterol Nedir?

Çeşitli fitosterollerden, yani kolesterole benzer bitki sterollerinden biridir. Bu bileşikleri tükettiğinizde, sindirim sisteminde emilim için kolesterol ile rekabet ederler.

 Bu, kolesterol emilimini bloke eder ve böylece kandaki kolesterol seviyelerini düşürür.

Saf beta sitosterol; diğer steroller ve katkı maddeleri olmaksızın b-sitosterol özü içeren, genellikle tablet formunda bir ürünü tanımlar.

Daha etkili kabul edilir ve saf haliyle daha düşük dozlarda kullanılır. Hızlı emilir ve vücutta daha hızlı çalışır.

Beta sitosterol saç

Beta-Sitosterol Hangi Bitkilerde Bulunur?

En iyi kaynaklarından bazıları avokado, kanola yağı, antep fıstığı, çiğ badem, bakla, fındık, soya fasülyesi ve yağı, mercimek ve cevizdir.

Diğer beta sitosterol kaynakları arasında buğday tohumu, pirinç kepeği, yer fıstığı, cüce palmiye (saw palmetto) ve ısırgan otu bulunur.

Genel olarak meyveler, sebzeler, kabuklu yemişler, tohumlar ve diğer bitkisel temelli gıdalar kaynak olabilir.

Cüce Palmiye Faydaları Neler? Prostat için Saw Palmetto

Ne İşe Yarar?

Bu bitki kimyasalı; çeşitli sağlık yararları ile ilişkilidir.

Çoğu insan, iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH) veya genişlemiş prostat ve kalp hastalığı problemleri yönetmek için takviyeleri kullanır.

Ek olarak, sporcular genellikle atletik performansı desteklemek ve geliştirmek; egzersiz sonrası enfeksiyonu azaltmak için beta-sitosterol kullanırlar.

Özetle, b-sitosterol kullanımı öncelikle kardiyovasküler sağlık desteği veya prostat yönetimi etrafında döner.

Ayrıca, b-sitosterol kullanımları, vücutlarını forma sokmak ve egzersizlerinden en iyi sonuçları almak için etkili yöntemler arayan vücut geliştiriciler arasında popülerdir.

B-Sitosterol Ne Kadar Alınmalı?

Herkes için işe yarayan belirli bir dozaj yoktur. Bununla birlikte, çoğu insan için günde 60 mg ila 130 mg arasındaki daha düşük dozlar etkili olabilir.

Beta-Sitosterol Zararlı mı? Faydalı mı?

Tüketim için genel olarak güvenli kabul edilir. Beta-sitosterolün yan etkileri nadirdir.

Yan etkileri arasında mide bulantısı, gaz, hazımsızlık, kabızlık veya ishali yer alır.

Olumsuz reaksiyonlar genellikle aşırı dozlarda meydana gelir. Bu nedenle, dikkatli olmak ve ölçülü tüketime bağlı kalmak çok önemlidir.

Kereviz Tohumu: Değeri Geç Anlaşılan Süper Besin

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

    Kargo hesapla